Creddo är en låneförmedlare som hjälper små och medelstora företag att hitta så bra lånevillkor som möjligt. De samarbetar med kända banker som Avida Finans, CapitalBox, Qred, Froda och Approva. Med hjälp av digitala tjänster kan de erbjuda snabb hjälp för dig som söker det billigaste företagslånet till din verksamhet. Du fyller enkelt i dina uppgifter och låter Creddo gör jobbet åt – helt kostnadsfritt.

Creddo är ett ungt företag som drivs av folk med erfarenhet från förmedlingstjänster och fintech. De samarbetar med många kända banker och långivare och finns registrerade hos Finansinspektionen.

Creddo

Bolagsinformation

Creddo AB
Grev Turegatan 13B
114 46 Stockholm

kundservice@creddo.se
08 – 400 200 01
www.creddo.se

 • Lånebelopp: 10 000 kr - 10 000 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 60 mån
 • Läs mer om Creddo
 • Utan UC: Nej
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Jämför företagslån hos Creddo

Alla bolag är någon gång i behov av finansiering. Det kan handla om att täcka utgifter under en mindre lönsam period eller att skaffa nya lokaler och utrustning för att expandera. Oavsett anledning lämpar sig Creddos lånejämförelse då du kan ansöka om företagslån från 10 000 kronor upp till 10 000 000 kronor av de banker och långivare som jämförs i tjänsten.

Tjänsten är kostnadsfri att använda och din ansökan skickas vidare till de banker och långivare vars krav du uppfyller för ett lån. Creddo gör med andra ord grovjobbet och du kan sedan i lugn och ro jämföra dina alternativ.

I samband med din ansökan tar Creddo en kreditupplysning på dig via UC. Denna delar de sedan med de bank och långivare som ingår i deras nätverk. På så sätt slipper du få flera förfrågningar på dig som kan påverka din kreditvärdighet. En del av deras partners arbetar med andra kreditupplysningsbolag så som Bisnode och Creditsafe, detta påverkar dock inte kreditvärdigheten.

När det rör sig om lån utan säkerhet brukar långivare vilja ha en personlig borgen för lånet. Genom att uppge en borgensman i din ansökan kan du därmed öka dina chanser för både fler erbjudanden och bättre villkor.

Räntor och avgifter

Då Creddo endast förmedlar kontakt mellan potentiella låntagare och långivare och inte själva erbjuder några lån kan de heller inte påverka några räntor. Det är varje enskild långivare som sätter en individuell ränta baserad på ditt företags ekonomi och återbetalningsförmåga. Fördelen med att jämföra företagslån online är att du tydligt kan se vilken långivare som erbjuder bäst villkor. Här kan du exempelvis jämföra lånets storlek, löptid och vilken typ av ränta det baseras på.

I regel tillkommer inga dolda avgifter utöver den månadskostnad du får presenterad för dig men kolla för säkerhets skull igenom villkoren noggrant. Se också över vad som gäller i avtalen om du skulle vilja lösa ut ditt företagslån i förtid. En del långivare tar ut en avgift i sådant fall medan det är kostnadsfritt hos andra. Tänk även på att se till totalkostnaden för ditt lån innan du tackar ja.

Creddo

 Få upp till 15 låneofferter

  Låna utan säkerhet

  Jämför räntor från flera aktörer

Grundkrav

Företag registrerat i Sverige

AB, EF, HB, KB

Personlig borgen

Information

Factoring: NEJ

Checkkredit: NEJ

Utan UC: NEJ

Fast månadskostnad: JA/NEJ

Grundkrav

Creddo uppger inte några grundläggande krav för att få ansöka om lån via dem annat än att företaget ska vara svenskregistrerat och i någon av följande bolagsform: AB, enskild firma, kommanditbolag eller handelsbolag.

Varje enskild långivare som Creddo samarbetar med gör en egen helhetsbedömning av dig som kund med hjälp av en kreditupplysning från UC. Vill du inte ha någon förfrågan på ditt bolag så kan du använda en långivare som återfinns i listan över företagslån utan UC. Med hjälp av informationen ifrån kreditupplysningen kan långivarna bland annat få en bild av företagets framtida betalningsförmåga. Du kan själv öka dina chanser till lån genom att komplettera ansökan med en borgensman och en balans- och resultaträkning.

Företagslån via låneförmedlaren Creddo

Ansök digitalt hos Creddo

Att ansöka om ett företagslån via Creddo är en enkel och smidig process där du når flera långivare på en och samma gång. Inga personliga möten krävs och det tar endast ett par minuter av din tid. Du ansöker via Creddos hemsida i 3 enkla steg:

 • Fyll i en ansökan
  Du hittar ansökningsformuläret på startsidan. Välj den summa du önskar låna samt vilken löptid du vill ha på lånet genom att dra i reglagen. Du kan ansöka om lån mellan 10 000 och 10 000 000 kronor med en löptid mellan 1 månad och 10 år. När du valt önskad storlek fyller du i dina personuppgifter och identifierar dig med BankID. Efter att du fyllt i dina personliga uppgifter samt syfte med lånet och identifierat dig får du svara på frågor angående ditt bolag och dess ekonomi. Detta för att Creddo ska få en bättre bild av dig och ditt företag. När all information är ifylld klickar du iväg din ansökan.  Värt att veta är att ansökan är inte bindande och dessutom helt kostnadsfri att göra.
 • Erbjudande om lån
  I samband med att du skickat in en låneansökan tar Creddo en kreditupplysning hos UC som de delar med de anslutna långivarna. Efter att ha granskat dina uppgifter återkommer de långivare som kan erbjuda dig ett lån med förslag inom 24 timmar (gäller vardagar). Jämför de olika förslag du fått för att hitta det lån som passar bäst ihop med din verksamhet.
 • Skriv på och få lånet utbetalt
  Om du hittar ett erbjudande som känns lämpligt väljer du att acceptera erbjudandet. Signerar du online och det är en vardag kan du i många fall ha pengarna på banken samma dag. Det beror även på vilken långivare du valt samt vilken bank du har.
 • Lånebelopp: 10 000 kr - 10 000 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 60 mån
 • Läs mer om Creddo
 • Utan UC: Nej
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Kundtjänst

Har du frågor som  som rör Creddos tjänster kan du kontakta dem via deras kundtjänst på telefonnummer 08-400 200 01. Du kan även nå dem via mail och chat om du föredrar skriftlig kommunikation. Starta en konversation via chat-ikonen längst ned till vänster på sajten eller maila till kundservice@creddo.se.

Öppettider

Måndag: 09:00-17:00
Tisdag:   09:00-17:00
Onsdag:  09:00-17:00
Torsdag: 09:00-17:00
Fredag:   09:00-17:00

Har du frågor av allmän karaktär kan du prova att söka efter svaret i Creddos FAQ först. Här hittar du svar på vem som kan ansöka om lån, när det betalas ut och dylikt.