Froda är ett fintechbolag som erbjuder digitala företagslån. De vet att tiden är knapp för småföretagare och gör det därför enkelt att ansöka om ett företagslån online utan krångel. Med hjälp av ny teknik och datadriven analys jobbar de för att ständigt utvecklas och förenkla vardagen för sina kunder. Hos Froda kan man ansöka om lån utan uc upp till 15.000.000 kronor till en fast avgift istället för rörliga räntor.

Froda startades 2015 och är en del av Monetise Capital AB. I styrelsen hittar man bland andra Nicklas Storåkers som är en av grundarna till Avanza. Företaget är registrerat hos Finansinspektionen.

Froda Företagslån

Bolagsinformation

Froda AB
Skeppsbron 20
111 30 Stockholm

info@froda.se
08-50131100
www.froda.se

 • Lånebelopp: 10 000 kr - 15 000 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 36 mån
 • Läs mer om Froda
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Låna upp till 15 000 000 kronor

Froda erbjuder företagslån utan säkerhet mellan 10.000 och 15.000.000 kronor. Lånet kan sökas av alla bolagsformer som uppfyller grundkraven och man anger själv önskad återbetalningstid mellan 1-36 månader i sin ansökan.

Hos Froda behöver du inte presentera någon affärsplan för att beviljas ett lån. Man tittar istället på företagets kontohistorik och kreditvärdighet. Utöver en personlig borgen kräver de heller inte att du ska lämna din fastighet eller dyra inventarier som säkerhet för lånet. De som företräder ett handelsbolag eller enskild firma har per automatik personligt betalningsansvar för eventuella skulder.

Kostnad och avbetalning

Froda jobbar med fasta avgifter istället för räntor. Det är endast en fast lånekostnad som tillkommer på lånet, inga uppläggningsavgifter eller avi-kostnader förekommer. Vad kostnaden för lånet hamnar på beror lånets storlek, återbetalningstid och vilken omsättning och kreditvärdighet ditt företag har. Du kan exempelvis få betala högre avgift om du väljer en längre återbetalningstid eller har en lägre kreditvärdighet. Kostnaden för ett lån hos Froda kan jämföras med en månatlig ränta på 1,04-10,30% (2019-12-20).

Gällande avbetalningar har Froda ett lite annorlunda upplägg än andra långivare. Istället för att jobba med månatliga avbetalningar satsar man på dagliga avbetalningar. Två dagar efter att lånet betalats ut startar man med små dagliga avbetalningar, något som är tänkt att kännas lite lättare att betala än en tyngre summa en gång i månaden.

Froda Företagslån

 Låna upp till 15 miljoner

  Ingen UC kontroll

  Enbart personlig borgen

Grundkrav

Svenskregistrerat bolag

Minst 6 mån försäljning

Personlig borgen

Information

Factoring: NEJ

Checkkredit: NEJ

Utan UC: JA

Fast månadskostnad: JA

Grundkrav

För att beviljas företagslån utan säkerhet hos Froda finns ett par grundläggande krav:

 • Du ska ha ett svenskt registrerat bolag
 • Du ska ha haft försäljning igång i minst 6 månader.
 • Personlig borgen

Froda godkänner alla former av bolag, såväl enskilda firmor som medelstora företag, så länge de uppfyller grundkraven. Har du däremot ett helt nystartat bolag och inte uppfyller kravet om 6 månader kan du istället ansöka om Frodas nystartslån. Där har du möjlighet att låna upp till 50.000 kronor beroende på hur Froda bedömer din verksamhet.

froda företagslån

Låna utan UC

När man ska teckna ett lån behövs någon form av kreditupplysning göras för att långivaren ska kunna bedöma låntagarens betalningsmöjligheter. Froda kompletterar förtagets kontohistorik med en kreditupplysning via Bisnode. Upplysningen tas på företaget och inte personen som gått i borgen. På så sätt påverkas inte hens kreditvärdighet hos banken då det handlar om ett företagslån utan UC. Dessutom ger kreditupplysningen Froda en chans att göra en rättvis kreditbedömning vid en låneansökan.

Ansök om företagslån hos Froda

Din ansökan om ett företagslån hos Froda gör du snabbt och enkelt online. Besök Froda.se och fyll i formuläret på startsidan. Du drar i reglagen för att välja summa du vill låna samt återbetalningstid. Under reglagen väljer du att klicka på plustecknet intill texten ”visa detaljer” och får då upp detaljerad information om vad lånet kommer att kosta i avgift och amortering varje månad samt den totala summan för hela lånet. Därefter fyller du i dina kontaktuppgifter och fortsätter med din ansökan. Hela proceduren tar totalt ett par minuter.  Din ansökan är gratis och du binder dig inte till någonting

När Froda behandlat din ansökan får du en offert via mail med exakt kostnad. Detta brukar ta ca en arbetsdag från att ansökan är komplett. Väljer du att tacka ja till offerten klickar du på länken som följde med mailet och signerar sedan med BankID. Först då du signerat är offerten bindande. Offerten är giltig i 30 dagar från det att den ställdes ut.

 • Lånebelopp: 10 000 kr - 15 000 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 36 mån
 • Läs mer om Froda
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Öppettider & Kundtjänst

Om du har frågor eller funderingar du skulle vilja lyfta med någon hos Froda är du alltid välkommen att ta kontakt via telefon, mail eller chatt. Kundtjänsten sitter redo att hjälpa dig vidare. Har du däremot en mer vanligt förekommande fråga kan du med stor sannolikhet hitta svaren själv under rubriken ”Frågor och Svar” i menyn. Där har man samlat de vanligaste frågorna kring vem som kan teckna ett lån hos Froda, varför man ska göra det och hur det går till. Ta en titt och tveka inte att höra av dig till kundtjänsten om dina frågor kvarstår.

Telefon: 08-50131100
Förfrågningar: info@froda.se
Kundservice: kundservice@froda.se

Om du föredrar att chatta med personal klickar du bara på chatt-ikonen längst ned till höger på sajten.