• Lånebelopp: 10 000 kr - 15 000 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 36 mån
 • Läs mer om Froda
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ
 • Lånebelopp: 25 000 kr - 1 000 000 kr
 • Löptid: 6 mån - 36 mån
 • Läs mer om Fedelta
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ
 • Lånebelopp: 30 000 kr - 300 000 kr
 • Löptid: 2 mån - 18 mån
 • Läs mer om Approva
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: NEJ
 • Factoring: NEJ
 • Lånebelopp: 10 000 kr - 2 000 000 kr
 • Löptid: 6 mån - 36 mån
 • Läs mer om Qred Bank AB
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ
 • Lånebelopp: 100 000 kr - 1 999 992 kr
 • Löptid: 1 mån - 36 mån
 • Läs mer om Corpia
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: NEJ
 • Factoring: NEJ
 • Lånebelopp: 30 000 kr - 500 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 18 mån
 • Läs mer om OPR-Företagslån
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Lån till företag utan kreditupplysning hos UC

Har du precis kommit igång med din verksamhet så kan det krävas pengar utifrån för att nå upp till dom mål man ställt. Kanske finns kundbasen inte där initialt och det krävs ett antal investeringar för att få verksamheten i rullning. Då kan ett företagslån eller en företagskredit komma väl till pass. Marknaden för företagslån är stor vilket gör att det i regel inte är några problem att hitta en lämplig långivare. Däremot är det många finansbolag på marknaden som envisas med att inhämta kreditupplysningar från UC. Detta är en nackdel då förfrågningar hos UC kan bidra till en sämre kreditvärdighet för både dig som privatperson och ditt företag. Därför är det väldigt uppskattat att fler och fler långivare börjat erbjuda företagslån utan UC. Behöver ditt företag låna 2000 kr utan UC eller andra små lånesummor så är detta dock inte möjligt ännu. Företagslån utan UC startar från 10 000 kr och sträcker sig upp till flera miljoner kronor.

Med företagslån utan UC slipper du onödiga förfrågningar i ditt UC-register. Därtill kan du låna pengar till ditt företag utan några krav på säkerhet. Vissa långivare som lånar ut pengar utan UC till företag accepterar dessutom betalningsanmärkningar. Således finns det många skäl till varför man just vill ta ett företagslån utan UC.

En annan orsak till varför företagslån utan UC stigit i popularitet är att det i regel inte är särskilt svårt att få lånen beviljade. Finansbolag som erbjuder svenska företag lån utan UC har en mer tillåtande syn på kreditvärdighet. Detta i jämförelse med storbankerna som ofta är väldigt nitiska och arbetar utifrån ett tunnelseende när det kommer till kreditvärdighet. Alternativa långivare tenderar istället att fokusera på bolagets framtida betalningsförmåga vilket kan öppna upp nya lånemöjligheter för din verksamhet.

företagslån utan uc

Skillnad mellan UC och andra kreditupplysningsföretag

UC står för Upplysningscentralen som är Sveriges främsta kreditinformationsföretag. Fram tills för några år sedan ägdes Upplysningsscentralen av de svenska storbankerna SEB, Handelsbanken, Swedbank och Nordea. Numera ägs företaget av det börsnoterade bolaget Asiakastieto Group. UCs uppgift är att samla in och förädla ekonomisk information om både privatpersoner och företag. Denna information används av banker och långivare för att kunna ta affärsmässiga beslut. Således är det vanligt att långivare vänder sig till UC för en kreditupplysning i samband med att du eller ditt bolag ansöker om ett lån. En kreditupplysning hos UC genererar en förfrågan i ditt och ditt bolags register. Många förfrågningar i registret hos UC leder dessvärre till en försämrad kreditvärdighet.

Vad många inte vet är att det finns fler kreditupplysningsföretag i Sverige. Exempel på sådana är Bisnode, Creditsafe och Syna. Informationen som lämnas från dessa bolag är liknande den som Upplysningscentralen lämnar ut. Det handlar alltså om information om ditt företags skulder och tillgångar. Långivaren kan även få uppgifter som härrör resultat och verksamhetsområde. Skillnaden mellan dessa konkurrerande bolag och UC är att din förfrågan inte registreras på samma sätt. Således påverkas inte heller ditt bolags kreditvärdighet i samma omfattning. Istället är det bara andra långivare och finansbolag som använder sig av det specifika kreditupplysningsföretaget som kan se din förfrågan. Låter detta intressant för dig och ditt bolag så kan du med fördel använda dig av jämförelsesajter för att hitta lån till företag som inte använder UC.

Vem kan ta ett företagslån utan UC?

För att ansöka om ett företagslån utan UC krävs det att du har ett företag som är registrerat i Sverige. Således ska bolaget även finnas med i registret hos Bolagsverket. Vidare krävs det ofta att du som ägare är folkbokförd i Sverige. Dessutom måste du som ansöker om företagslånet ha namnteckningsrätt i bolaget. Företagslån utan UC riktar sig främst till små- och medelstora företag. Det spelar dock ingen roll vilken typ av bolagsform din verksamhet har. Istället vänder sig finansbolagen till entreprenörer som driver både aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag. Det spelar heller ingen roll vilken bransch ditt bolag är verksamt i. Det finns entreprenörer inom alla branscher som lånar för att få sin verksamhet att växa. Du kan alltså ansöka om ett företagslån utan UC till din frisörsalong, till ditt åkeri eller till din nyöppnade restaurang.

Även du med ett nystartat företag kan ansöka om ett företagslån utan UC. Dock finns det begränsningar för hur mycket du som nyföretagare kan låna. Många finansbolag lånar ut som mest 50 000 kr till dig med ett helt nystartat bolag. Andra aktörer kräver att verksamheten kan uppvisa resultat från minst 6 månader bakåt i tiden. För större lån kan det finnas krav på en viss årsomsättning.

I samband med låneansökan kommer långivaren att göra en kreditbedömning av bolaget och ägare som kommer behöva gå i personlig borgen. I samband med kreditbedömningen ser långivaren bland annat över företagsekonomin, omsättning och återbetalningsförmåga. En kreditupplysning inhämtas från Creditsafe eller Bisnode där all nödvändig information framkommer.

Vanliga frågor och svar

Allt om Företagslån bakgrund

Tar långivaren kreditupplysning på ägare?

Vem kan se en förfrågan hos Creditsafe och Bisnode?

Vilka säkerheter krävs för ett företagslån utan UC?

Kan jag låna trots betalningsanmärkningar?

Kostar det något att ansöka?

Låna utan UC till företag

Företagslån med betalningsanmärkningar

Många entreprenörer ställer sig frågan om man kan ta ett företagslån utan säkerhet med betalningsanmärkningar. Faktum är att även om betalningsanmärkningar kan försvåra chanserna att få ett företagslån så behöver det inte innebära att det är omöjligt. Det är möjligt att få ett företagslån med en eller flera betalningsanmärkningar. Detta förutsätter då att både företaget och dess ägare kan uppvisa en i övrigt god ekonomi. Dagens finansbolag är inte lika fyrkantiga som storbankerna och gör således en helhetsbedömning av ditt bolag. Har ditt företag exempelvis en betalningsanmärkning orsakad av en skatteskuld så behöver detta inte sätta käppar i hjulet om företagets ekonomi är god. Det är med andra ord viktigt att man kan uppvisa en sund ekonomi och en hållbar affärsidé. Har du privata betalningsanmärkningar så kan detta påverka hur långivaren ser på dig som borgenär. En rekommendation är därför att kontakta långivaren i fråga innan du gör en låneansökan. På så sätt får du möjlighet att förklara situationen och långivaren kan få en bättre bild av dig och ditt företags situation.

Huruvida du beviljas ett företagslån med betalningsanmärkningar eller inte beror också mycket på vilken typ av bolag du driver. Har du exempelvis en enskild firma eller ett handelsbolag så har du som ägare personligt ansvar för skulderna. Har du då privata betalningsanmärkningar så kommer dessa påverka chanserna att få ett företagslån desto mer. Detta till skillnad mot den som driver ett aktiebolag där det är bolaget i fråga som står som ansvarig för skulderna.

Ränta på företagslån utan UC

Har du tänkt att ta ett företagslån utan UC kreditupplysning så är det viktigt att veta vilka kostnader som lånet kommer vara förenat med. De flesta aktörer som erbjuder dessa lån kör med en fast månadsavgift vilket gör att det är lätt att veta vad lånet kommer att kosta varje månad. Däremot kan månadsavgiften som ditt bolag får betala skilja sig en del mellan olika finansbolag. Ränta och avgifter kommer även att påverkas av hur stort lån du väljer att ta samt hur bolagets kreditvärdighet ser ut.

Till skillnad från vanliga privatlån så är det inte lika vanligt förekommande med ränta på företagslån. Istället har man bakat in alla kostnader i en enda avgift. Detta gör att prissättningen är transparent och det är sällan du behöver oroa dig för dolda kostnader. I samband med att du ansöker om ett företagslån utan UC kommer du att se ett exempel på vad lånet kommer att kosta ditt företag. Det är dock inte säkert att månadsavgiften som exemplifieras är densamma som den kostnad som kommer att framkomma i låneofferten efter godkänd ansökan. Exemplet kommer ändå att ge dig en fingervisning av vad du kan förvänta dig att få betala.

En fördel med prissättningen på företagslån är att du vanligtvis betalar samma summa varje månad. Detta gör det lätt att förutspå framtida utgifter för lånet vilket kan vara en fördel när du budgeterar. Det finns dock enskilda långivare som istället för en månadsavgift tar dagliga transaktioner från ditt företagskonto. Detta i syfte att lånet inte ska påverka din dagliga verksamhet i så stor grad.

ränta på företagslån utan uc

Säkerheter som krävs när du lånar utan UC

Om man ser till hur det sett ut historiskt så har det ofta krävts viss säkerhet för att få låna till sitt företag. Detta kan liknas vid hur det ser ut när man som privatperson tecknar ett bolån. Då krävs det i regel att man går in med sin bostad som säkerhet för lånet. När det gäller företagslån så är det andra typer av säkerheter som gäller. Exempel på säkerheter som kan krävas om du går till banken och ansöker om ett bolagslån är pant i fastighet, pant i aktier eller immateriella rättigheter. Ansöker du istället om ett företagslån utan UC hos ett av de finansbolag som erbjuder sådana lån så slipper du dessa säkerheter. Istället krävs det bara att du som ägare går i personlig borgen för lånet. Detta innebär att du tar personligt ansvar för att långivaren får tillbaks sina utlånade pengar om inte företaget är kapabelt att sköta återbetalningen enligt avtal.

För att långivaren ska se dig som en lämplig borgenär krävs det att du kan påvisa en god kreditvärdighet. Det är trots allt du och din ekonomiska förmåga som är säkerheten om företaget kommer på obestånd. Således är det precis som när du ansöker om ett privatlån viktigt att du har den återbetalningsförmåga som krävs. Denna bedöms utifrån dina inkomster, skulder och eventuella betalningsanmärkningar. Innan du tecknar ett borgensavtal är det viktigt att du är införstådd i vad det innebär. Att vara borgenär för ett företagslån är ett stort ansvar som i värsta fall kan komma att påverka din privatekonomi.