CapitalBox (fd.Ferratum Business) är en del av det ledande finansinstitutet Ferratum Group och har idag kontor i Stockholm, Helsingfors, Vilnius, Liverpool, Perth och Köpenhamn. CapitalBox riktar sig till små och medelstora företag som är i behov av finansiering.  Med hjälp av sin teknologi och välutbildade lånespecialister kan CapitalBox erbjuda en snabb och smidig låneprocess där du kan ansöka om lån direkt via nätet på bara ett par minuter. De vet hur värdefull tid är och genom att erbjuda företagslån utan säkerhet via nätet har företagare möjlighet att få loss rörelsekapital utan att ens ha lämnat kontoret.

CapitalBox

Bolagsinformation

CapitalBox AB
Wennerbergsgatan 10
112 58 Stockholm

support@capitalbox.se
020-018 00 20
www.capitalbox.se

 • Lånebelopp: 20 000 kr - 2 000 000 kr
 • Löptid: 6 mån - 24 mån
 • Läs mer om CapitalBox
 • Utan UC: Nej
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Företagslån upp till 2 000 000 kronor

Hos CapitalBox (fd.Ferratum Business) kan du som företagare låna upp till 2.000.000 kronor utan säkerhet. Du behöver med andra ord inte använda dyr utrustning, påkostade lokaler eller fordon som säkerhet för ditt lån. Däremot krävs en personlig borgen. I samband med din ansökan tar Ferratum Business en kreditupplysning på både dig och företaget via UC (Upplysningscentralen).

Hos CapitalBox kan du ansöka om en löptid på lånet i upp till två år. Lånet börjar återbetalas efter 30 dagar och du betalar sedan en fast avgift varje månad.

På CapitalBox hemsida hittar du även en blogg fullmatad med intressant och nyttig information för dig som driver företag. Ett inslag som stämmer väl överens med deras vision om att få små företag att växa. Här kan du lära dig mer om allt från företagslån och hur man får ett bra kreditbetyg till hur man gör en SWOT-analys och vilka marknadsföringskanaler som kan vara intressanta för ditt företag.

Ränta och avgifter

Hos CapitalBox sätts räntan på ett företagslån individuellt. De tittar med andra ord på ditt företag, branschen du verkar i och hur ditt kassaflöde och kreditvärdighet ser ut med i sin bedömning. Månadsräntan sätts mellan 1-2,9% och du får varje månad en faktura för avbetalning.

CapitalBox brukar även ta ut en uppläggningsavgift på max 2,5% vid tecknandet av ett lån. Avgiften dras i samband med att de betalar ut ditt lånebelopp.

Ibland stöter man på motgångar som företagare som gör att det är svårt att betala på sitt lån. Det kan vara en produktion som blivit försenad eller en försäljning som dalat. När du lånar hos CapitalBox finns det möjlighet att skjuta på avbetalningen genom att nyttja en betalningsfri månad.

Detta kan du göra två gånger under ett låneavtal. Det kostar dig inget extra i form av avgifter men räntan fortsätter att ackumuleras även under dessa månader. Ett bra alternativ när det går lite trögt så att du inte riskerar att halka efter med dina betalningar eller lägga påminnelser på hög.

Du kan närsomhelst välja att betala tillbaka ditt lån i förtid. Inga avgifter tillkommer utan du kontaktar helt enkelt CapitalBox och meddelar att du önskar göra inbetalning på resterande belopp.

CapitalBox

 Fast månadsavgift

  Inga krav på säkerhet

  Betalningsfri månad

Grundkrav

 Ägare ska vara baserade i Sverige

 Omsättning på minst 450 000 kr/år

 Minst 6 månaders verksamhet

Information

Factoring: NEJ

Checkkredit: NEJ

Utan UC: NEJ

Fast månadskostnad: JA

Grundkrav

För att kunna godkännas för ett företagslån hos CapitalBox krävs att du uppfyller några grundläggande krav. Följande förväntas av dig som söker:

 • Du har haft din verksamhet i minst 6 månader
 • Du har en årlig omsättning på minst 450.000 kronor
 • Samtliga ägare är baserade i Sverige
 • Det ska finnas ett separat företagskonto
 • Det ska finnas en fysisk placering av företaget

I tillägg bör du vara medveten om att CapitalBox alltid tar UC på både företaget och personen som ansöker. Godkänner du inte detta så rekommenderar vi dig att se över vår lista med företagslån utan UC.

CapitalBox företagslån

Ansök om företagslån online

Att ansöka om lån hos CapitalBox (fd.Ferratum Business) är en enkel och smidig process. Du behöver inte avsätta någon tid för ett möte utan besöker helt enkelt CapitalBox hemsida när det passar dig. Du klickar bara på fliken ”låna pengar” och följer instruktionerna. Hela processen tar inte mer än några minuter.

I din ansökan fyller du i det belopp du önskar låna, samt löptid, tillsammans med dina och företagets uppgifter, dvs personnummer och organisationsnummer. Därefter verifierar du din identitet och företagets konto med hjälp av bankidentifiering. Din ansökan blir sedan behandlad av Ferratums lånespecialister som kan ge dig ett lånebesked inom en dag. De kommer i denna process att kontakta dig för att diskutera och förklara dina alternativ så att ni kan hitta den lösning som passar ditt företag bäst. Om du sedan väljer att tacka ja till ditt låneförslag har du pengarna på kontot inom ett dygn. Efter att ditt lån beviljats kan du samarbeta med din lånespecialist för att få tillgång till ytterligare finansiering när ditt företag växer.

Din ansökan är inte bindande förrän du har tackat ja till lånet. Du kan med andra ord välja att tacka nej utan att förfrågan kostat dig någonting

Du behöver uppvisa följande information när du gör din ansökan så ha den redo innan du sätter igång:

 • Företagets organisationsnummer
 • Ditt personnummer
 • Du behöver kunna bevisa din identitet och ditt företags nuvarande omsättning. Detta gör du genom att verifiera ditt bankkonto online
 • Du måste kunna legitimera dig med bankidentifiering
 • Lånebelopp: 20 000 kr - 2 000 000 kr
 • Löptid: 6 mån - 24 mån
 • Läs mer om CapitalBox
 • Utan UC: Nej
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Kundtjänst

Har du frågor och vill komma i kontakt med Kundtjänst hos CapitalBox kan du kontakta dem antingen via telefon eller mail. De har som mål att besvara alla sina kundmail inom 12 timmar och vill du hellre prata med dem direkt finns de tillgängliga på telefon följande tider:

Måndag:  09:00 – 17:00
Tisdag:    09:00 – 17:00
Onsdag:  09:00 – 17:00
Torsdag: 09:00 – 17:00
Fredag:   09:00 – 17:00

Telefon:  020 018 00 20
Mail:       support@capitalbox.se

Du hittar även svar på de vanligast förekommande frågorna direkt online under kategorin kundtjänst Det kan vara ett snabbt sätt att få svar på de frågor du kan tänkas ha i startskedet.