Som egenföretagare är det många som periodvis upplever svårigheter med att klara av likviditetsbehovet. Det kan röra sig om tillfälliga dippar eller att man råkar ut för oförutsedda händelser och behöver medel för att införskaffa exempelvis ny utrustning. Vid sådana tillfällen är det viktigt att snabbt få loss kapital för att kunna hålla verksamheten flytande. Att ansöka om lån via en storbank kan ofta vara en krävande process med möten, affärsplaner och uträkningar som drar ut på tiden. I många fall säger storbankerna nej till mindre företagare som befinner sig i en tillfällig svacka.

Grundarna bakom Approva beskriver sig själva som en innovativ långivare med snabb och flexibel handläggning. De har förstått värdet i att kunna erbjuda ekonomisk hjälp snabbt och krångelfritt för att hjälpa företag att växa. För just tiden är en viktig faktor för många företagare.

Approva

Bolagsinformation

Approva AB
Sveavägen 47
113 59 Stockholm

info@approva.se
073-622 69 24
www.approva.se

 • Lånebelopp: 30 000 kr - 300 000 kr
 • Löptid: 2 mån - 18 mån
 • Läs mer om Approva
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Hos Approva kan du ha pengarna på kontot redan samma dag* som du skickar iväg din ansökan.

Bolaget är grundades 2018 av två entreprenörer som själva upplevt svårigheterna i att få tillfälliga krediter eller snabb tillgång till likvida medel via storbankerna. Deras vision är att bli framtidens globala finansbolag för företag och privatpersoner. Detta mål vill de nå genom att erbjuda smarta och flexibla finansieringslösningar som ska hjälpa deras kunder att nå sina finansiella mål så att de få mer tid över till annat.

Bolaget står under tillsyn av Finansinspektionen och har tillstånd att bedriva verksamhet med konsumentkrediter.

*Utbetalningstiden varierar beroende på bank och när du gör ansökan. Approvas handläggningstider är vardagar kl: 09:00-17:00.

Låna upp till 300 000 kronor

Hos Approva AB kan du ansöka om ett företagslån utan UC på mellan 30 000 kronor och 300 000 kronor. Du väljer själv önskad löptid mellan 2-18 månader i din ansökan. Approva gör alltid en kreditupplysning på dig som ansöker om lån och för närvarande sker det via Bisnode, vilket gör att din kreditvärdighet hos UC inte påverkas inför större, framtida lån.

Approva har ett något snävare spann på den summa du kan låna jämfört med många konkurrenter. Men trots att den högsta summan i jämförelse ligger ganska lågt, och den lägre summan något högt, har du möjlighet att låna till såväl mindre som större investeringar. Du bestämmer själv om du vill använda ditt lån till nyanställningar, renovering eller inköp av material.

Du behöver inte lämna vare sig lokaler, fordon eller inventarier som säkerhet för lånet utan allt som krävs är en personlig borgen. Hos Approva är även nystartade företag välkomna att ansöka om lån.

Ränta och avgifter

Kostnaden för ditt lån är individuellt baserat på dina individuella förutsättningar. Hos Approva arbetar man med fasta kostnader istället för räntor och du får därmed en fast summa att betala varje månad under din löptid – så kallad rak amortering. Inga dolda avgifter eller uppläggningsavgifter tillkommer så det din återbetalningsplan blir tydlig och enkel att överblicka.

Då Approva endast ger ett prisexempel på sin hemsida är det svårt att veta vad de har för räntespann på sina lån. Men det välkomnar eventuella kunder att kontakta dem gällande deras prisgaranti utifall att man som kund fått ett bättre lånelöfte på annat håll. Exakt vad garantin utlovar är information man får söka hos Approva. Men då vi vi uppmanar till att jämföra företagslån är på Allt om privatlån anser vi absolut att det är en garanti som bör kollas upp och vägas in i jämförelseprocessen.

Approva

 Låna utan UC

  Ingen säkerhet krävs

  Snabb handläggning

Grundkrav

Svenskregistrerat företag

Inneha F-skattesedel

Stabil ekonomi

Information

Factoring: NEJ

Checkkredit: NEJ

Utan UC: JA

Fast månadskostnad: JA

Grundkrav

Det är ytterst få grundkrav som ställs på dig som vill ansöka om företagslån via Approva. Fokus ligger på din ekonomi, som ska vara stabil för att din ansökan ska tas i beaktning. Vidare ska det vara förankrat i Sverige och inneha F-skattsedel. De få krav som finns presenterade hos Approva finner du nedan:

 • Bolaget ska vara svenskregistrerat (AB, enskild firma, handelsbolag)
 • Du som ansöker om lån ska vara folkbokförd i Sverige
 • Bolaget ska ha stabil ekonomi och inte ha skulder hos Kronofogdemyndigheten
 • Inneha F-skattesedel
 • BankID att signera avtal med
Approva företagslån

Digital låneansökan

Du ansöker enkelt och smidigt online på Approvas egen hemsida. Du fyller i ansökan på ett par minuter genom att uppge önskad lånesumma och löptid samt dina personuppgifter och bolagets organisationsnummer. Du verifierar din identitet med hjälp av BankID. Därefter tar det inte mer än cirka 15 minuter innan lånehandläggaren tagit en kreditupplysning och återkommer med ett besked via mail. Om du beviljats lån får du även ett skuldebrev samt proprieborgensavtal skickat till din email. Om du är nöjd med villkoren signerar du avtalet och utbetalning sker omgående. Beroende på vilken tidpunkt det är på dagen kan du alltså ha pengarna på kontot samma dag som du skickar din ansökan.

 • Lånebelopp: 30 000 kr - 300 000 kr
 • Löptid: 2 mån - 18 mån
 • Läs mer om Approva
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Kundtjänst

Har du frågor eller önskar du komma i kontakt med någon hos Approva går det bra att ta kontakt med deras kundtjänst. Du når dem på telefon under vardagar men kan också maila, alternativt fylla i ett kontaktformulär på deras hemsida, dina frågor. Det finns även ett mindre FAQ-avsnitt på sajten där du får svar på vanligt förekommande frågor rörande deras företagslån.

Öppettider:

Måndag:  09:00 – 17:00
Tisdag:    09:00 – 17:00
Onsdag:  09:00 – 17:00
Torsdag: 09:00 – 17:00
Fredag:   09:00 – 17:00

Telefon: 073 622 69 24
E-post: info@approva.se