Lenditum Företagslån är en låneförmedlingstjänst från det svenska bolaget Lenditum AB. Här kan du som är i behov av ett företagslån göra en ansökan som når ut till flera olika långivare och banker. Lenditum samarbetar med många kända finansbolag som erbjuder företagslån. Bland dessa finner du bland annat qred och OPR-Företagslån. I och med att din ansökan går ut till flera aktörer så ökar det dina chanser att hitta företagslån med låg ränta och bra villkor. Dessutom tas enbart en kreditupplysning när du lånar pengar till ditt företag via Lenditum Företagslån.

Lenditums låneförmedling för företagslån grundades 2022. Företaget bakom Lenditum har tillstånd från Finansinspektionen att bedriva kreditförmedling och står under tillsyn av samma myndighet.

Lenditum Företagslån

Bolagsinformation

Lenditum AB
BOX 43
431 21 Mölndal

kundservice@lenditum.se
www.lenditum.se

 • Lånebelopp: 25 000 kr - 2 000 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 36 mån
 • Läs mer om Fakturino
 • Utan UC: Nej
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: JA

Jämför företagslån upp till 40 miljoner hos Lenditum

Är du i behov av att låna pengar till företaget så lämpar sig Lenditums låneförmedlingstjänst ypperligt. Detta då Lenditum hjälper dig att jämföra företagslån från flera olika finansbolag och långivare. Lenditum erbjuder alltså inte själva några företagslån. Istället förmedlar man låntagare till olika långivare. Genom en enda ansökan så når din förfrågan ut till över tio olika finansbolag som alla erbjuder lån till svenska bolag. Genom denna låneförmedlare för företagslån kan du ansöka om att låna mellan 20 000 kr och 40 miljoner.

Du kan ansöka om företagslån till aktiebolag, företagslån till enskild firma samt företagslån till handelsbolag hos Lenditum. Dessutom kan du låna till nystartat bolag om du varit verksam i minst 6 månader. Många företagare som använder sig av Lenditums låneförmedlingstjänst gör detta för att låna till expandering, marknadsföringskampanjer samt inköp av varor och maskiner.

Du ansöker om företagslån via Lenditum helt kostnadsfritt. Den ansökan du gör är inte heller bindande så du har rätt att tacka nej till samtliga låneerbjudanden om inget av dom känns rätt. Genom att du gör en ansökan via Lenditum inhämtas en kreditupplysning från UC. Denna kreditupplysning för sedan samtliga samarbetspartners dela på. Man gör alltså inte en UC förfrågan för varje enskild långivare vilket hade varit fallet om du själv kontaktat samtliga långivare.

Kostnader och ränta

Då Lenditum enbart förmedlar företagslånen via sin tjänst så är det inte Lenditum själva som avgör kostnader och ränta. Detta gör istället respektive långivare som samarbetar med Lenditum. Då du via en låneansökan kommer att få flera olika låneerbjudande så kommer du att upptäcka att alla långivare har varierande avgifter och ränta på företagslån.

De flesta finansbolag som Lenditum samarbetar med applicerar en fast månadskostnad istället för ränta. Detta för att du som företagare enklare ska få en bra överblick över vad lånet kommer att kosta dig varje månad. Detta gör det lättare för dig att skapa en realistisk budget för företaget.

Kostnaden för företagslånet kommer bland annat att basera sig på bolagets ekonomiska förutsättningar. Varje enskild långivare gör en kreditbedömning av företaget innan man lämnar ett eventuellt lånerbjudande. Men även saker så som lånebelopp och löptid kan spela in när långivaren sätter ränta och avgifter.

Lenditum Företagslån

 Jämför företagslån från flera aktörer

  Låna upp till 40 miljoner kronor

  Kostnadsfri ansökan

Grundkrav

 Aktiv i minst 6 mån

 Svenskregistrerat AB, EF, HB, KB

  Borgensman

Information

Factoring: NEJ

Checkkredit: NEJ

Utan UC: NEJ

Fast månadskostnad: JA/NEJ

Lenditums grundkrav

Hos Lenditum kan du ansöka om ett företagslån oavsett vad det är för typ av bolag du har. Man accepterar låneansökningar från både aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag samt enskilda firmor. De olika långivarna som Lenditum samarbetar med har varierande grundkrav när det kommer till vilka företag som kan beviljas ett företagslån. Nedan kan du se vilka grundkrav som Lenditum har. Det kan dock vara bra att veta att det inte finns någon garanti att få ett låneerbjudande från samtliga finansbolag trots att du uppfyller dessa grundkrav.

 • Svenskregistrerat företag
 • Bolaget ska ha varit verksamt i minst 6 mån
 • Den som ansöker behöver ha en ledande roll i bolaget

Utöver dessa grundkrav kan det även krävas någon form av säkerhet för lånet. Det kan handla om en borgensman eller pant i fastighet. Har du inte möjlighet att låna med säkerhet så kan du istället se över vår lista med företagslån utan säkerhet.

Jämför företagsån med Lenditum

Så ansöker du om lån till företaget med Lenditum

Lenditum vänder sig till små- och medelstora företag i Sverige. Passar din verksamhet in i detta så kan du med fördel använda dig av Lenditums jämförelsetjänst om ditt bolag har ett likviditetsbehov. Att ansöka om ett lån till företaget med Lenditum är enkelt, säkert och smidigt. Du kan ansöka om ett mindre belopp så som 20 000kr. Ska du göra större investeringar till företaget så kan du ansöka om att låna upp till 40 miljoner kronor. Din låneansökan är inte bindande och du riskerar inte heller något räntepåslag genom att ansöka om företagslån med Lenditum. Dessutom är låneförmedlingstjänsten helt kostnadsfri.

För att ansöka om ett företagslån med Lenditum besöker du bara låneförmedlarens hemsida. Där får du ange hur stort belopp ditt bolag behöver låna samt välja en önskad löptid. Du får därefter fylla i information om ditt företag samt ange lånesyfte och ge en kortfattad beskrivning av ditt företagssituation. Därefter är du redo att skicka in din ansökan till Lenditum som då inhämtar kreditinformation från UC. Därefter får samtliga samarbetspartners ta del av din ansökan och bolagets kreditupplysning.

Du kommer sedan få låneerbjudande av vissa eller samtliga av Lenditums samarbetspartners. Du kan då själv jämföra dessa låneerbjudanden innan du tar ett beslut. När du valt ett av låneerbjudanden och skrivit på skuldebrev så betalas pengarna ut till företagets konto inom ett par dagar.

 • Lånebelopp: 25 000 kr - 2 000 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 36 mån
 • Läs mer om Fakturino
 • Utan UC: Nej
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: JA

Lenditums kundtjänst

Om du vill veta mer om hur Lenditums låneförmedlingstjänst fungerar eller om du behöver hjälp med din ansökan så kan du kontakta kundtjänst. Du kan skicka ett mail till kundservice@lenditum.se så kontaktar Lenditums kundtjänst dig inom 24 timmar. Kundtjänst finns på plats under följande öppettider.

Öppettider

Måndag: 09:30-17:00
Tisdag:   09:30-17:00
Onsdag:  09:30-17:00
Torsdag: 09:30-17:00
Fredag:   09:30-17:00

Har du redan gjort en låneansökan hos Lenditum så kan du logga in med ditt BankID för att se samtliga aktuella bud. Har du övriga frågor så kan du finna svar på dessa i den FAQ som finns på Lenditums hemsida.