OPR Företagslån AB är ett svenskt företag som bedriver låneverksamhet i Sverige med tillstånd av Finansinspektionen. De ägs av OPR-Finance Oy, med huvudkontor i Helsingfors, som sedan starten 2005 hjälpt hundratusentals företag och privatpersoner runt om i Europa med enkel och smidig finansiering.

OPR-Företagslån är en långivare som erbjuder enkla lösningar för små och medelstora företag i behov av finansiering. Deras affärsidé är kort och gott att erbjuda snabba och enkla lån med tydliga villkor, vilket de gör med sin digitala ansökningsprocess. Hos OPR Företagslån ansöker ni om lån när det passar er och det tar endast några minuter att fylla i ansökan. Allt sker digitalt och alla ansökningar som kommer in innan klockan 16:00 en vardag behandlas samma dag.

OPR Företagslån

Bolagsinformation

OPR-Företagslån AB
Kungsbroplan 1
112 27 Stockholm

kundservice@opr-foretagslan.se
08-501 006 60
www.opr-foretagslan.se

 • Lånebelopp: 30 000 kr - 500 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 18 mån
 • Läs mer om OPR-Företagslån
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Låna upp till 500 000 kr hos OPR-Företagslån

Som småföretagare kan det ibland vara en utmaning att få ekonomin att gå ihop. Det kan röra sig om kundfakturor som släpar efter, oförutsedda avgifter som dimper ned i lådan eller investeringar som måste göras för att få ett bättre kassaflöde. Alla som haft ett företag vet att det inte alltid varit en lätt process att få till ett lån hos banken. Som ungt företag kan det dessutom vara extra svårt att beviljas lån och för en egenföretagare kan det kännas som en alltför tidskrävande process att vända sig till storbankerna för att ansöka om lån.

Hos OPR-Företagslån kan ni som företagare – oavsett ålder eller storlek – ansöka om lån från 30.000 kronor upp till 500.000 kronor. Vare sig ni vill lösa en mindre faktura eller finansiera ny utrustning finns det möjlighet att lösa finansieringen med ett företagslån utan säkerhet från OPR Företagslån.

OPR kräver ingen utrustning eller dylikt som säkerhet för sina lån, vilket gör att ni själva kan bestämma vad pengarna ska användas till. Däremot kräver de att minst en person går i borgen för lånet. Överstiger den önskade lånesumman 200.000 kronor krävs ytterligare en person i borgen.

OPR-Företagslån tar en kreditupplysning på de personer som går i borgen för lånet via Creditsafe. Detta påverkar inte borgensmannens rating, scoring eller framtida kreditomdömen hos andra aktörer. Således kan du ansöka om företagslån utan UC hos OPR.

Månatlig kostnad för företagslån

OPR-Företagslån är ett så kallat räntefritt lån. Det innebär dock inte att lånet är kostnadsfritt utan att långivaren istället tar ut en månadsavgift – som kan likställas med en ränta – för ditt lån. Avgiften baseras på lånets storlek och löptid. På OPRs hemsida kan ni själva ta reda på hur avgiften förändras beroende på vilken summa och löptid ni söker för. Dra i reglagen på deras låneverktyg för att få en bild av deras upplägg. Inga övriga avgifter tillkommer  utöver den fasta månadskostnaden. Det innebär att ni inte kommer att få betala vare sig uppläggningsavgift, avi-avgift eller någon form av dold avgift. Avgiften är densamma varje månad under hela löptiden vilket gör att ni har full koll på era utgifter.

Om ni önskar att lösa in ert lån i förtid får ni en avgiftsreducering. Den nya avgiften räknas för tiden ni haft lånet. Dessutom får ni betala en avgift som baseras på 50% av mellanskillnaden mellan avgiften för den tiden ni har haft lånet jämfört med avgiften på den ursprungliga återbetalningstiden  ni skrivit kontrakt för. Med andra ord blir lånet något billigare än vid tidigare beräkning men dyrare än om ni valt en kortare avbetalningstid från början. Tänk på att inte låna varken mer pengar än nödvändigt eller under en längre tid än vad ni behöver.

OPR Företagslån

 Företagslån utan UC

  Endast personlig borgen

  Transparent prissättning

Grundkrav

 AB, EF, HB, KB

  God kreditvärdighet

  Svenskregistrerat bolag

Information

Factoring: NEJ

Checkkredit: NEJ

Utan UC: JA

Fast månadskostnad: JA

Grundkrav hos OPR-Företagslån

För att få din låneansökan behandlad hos OPR Företagslån krävs att ditt företag är registrerat i Sverige. Alla former av företag, oavsett storlek eller form, är välkomna att ansöka. Det spelar således ingen roll om du har en enskild firma eller aktiebolag. Som sökande måste du ha namnteckningsrätt – ensam eller tillsammans med någon annan – i företaget, samt god kreditvärdighet.

För lån upp till 200.000 kronor kräver OPR Företagslån att en person går i borgen. Önskar du låna över 200.000 kronor måste ytterligare en person gå i borgen för lånet för att ni ska ha en chans att beviljas.

Företagslån från OPR

Låna online hos OPR-Företagslån

OPR-Företagslån erbjuder en smidig onlinetjänst där ni kan göra en ansökan då det passar er. Inga fysiska möten krävs, allt sker digitalt.
Själva proceduren tar endast ett par minuter om ni förberett er innan ni sätter igång. För att ansökan ska kunna fyllas i så smidigt som möjligt bör ni ha förberett följande:

 • Ha företagets faktureringsuppgifter och bankkontonummer tillgängliga.
 • Ha BankID redo för signering.
 • Namn och e-postadress till ansvariga personer och borgensmän.

När ni har koll på ovanstående punkter besöker ni OPR-Företagslåns hemsida och klickar på ansökningsknappen för att påbörja ert ärende. Efter att ha loggat in med BankID får ni ange hur mycket ni önskar låna mellan 30.000 kronor och 500.000 kronor samt önskad löptid. Därefter uppger ni den information som efterfrågas om er och företaget samt eventuell borgensman.

Alla inblandade i ansökan måste ha loggat in och godkänt villkoren innan ansökan behandlas. Låneansökningar som kommer in vardagar innan klockan 16:00 behandlas samma dag.

 • Lånebelopp: 30 000 kr - 500 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 18 mån
 • Läs mer om OPR-Företagslån
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Kundtjänst och öppettider

Du är alltid välkommen att kontakta OPR Företagslån om du har några frågor kring deras tjänster. På deras hemsida kan du själv hitta svar på frågor av mer allmän karaktär under fliken ”frågor och svar”. Här hittar du svar på frågor som vem som kan söka lån, var kreditupplysning tas och om man behöver någon som går i borgen för lånet. Känner du att du behöver komma i kontakt med personal kan du välja mellan att ringa direkt till kontoret eller maila. Kundtjänst finns tillgänglig under kontorstid på vardagar.

Öppettider

Måndag:  07:00-17:00
Tisdag:    07:00-17:00
Onsdag:   07:00-17:00
Torsdag:  07:00-17:00
Fredag:    07:00-17:00

Telefon: 08 501 006 60
E-post: kundservice@opr-foretagslan.se