OPR-Företagslån Flex är en flexibel checkkredit från finansbolaget OPR-Finance AB. Detta finansbolag står även bakom OPR-Företagslån som erbjuder lån till företag i alla storlekar. OPR-Företagslån Flex är en lämplig lösning för det företag som söker en mer flexibel finansieringsform än ett traditionellt lån. Det handlar om en fortlöpande kredit som finns tillgänglig för dig vid behov. Checkkrediten är öppen att ansöka om för både aktiebolag, handelsbolag, enskilda firmor och kommanditbolag.

OPR-Finance AB har verkat inom branschen sedan 2005 och är således en pålitlig aktör. Med den nya produkten OPR-Företagslån Flex vill man vara med att stödja utvecklingen och tillväxten för svenska företag.

OPR-företagslån Flex

Bolagsinformation

OPR-Finance AB
Kungsbroplan 1
112 27 Stockholm

flex.kundservice@opr-foretagslan.se
08-501 006 60
https://flex.opr-foretagslan.se

  • Utan UC: Ja
  • Fast månadsavgift: NEJ
  • Factoring: NEJ

Flexibel checkkredit upp till 200 000 kr

Hos OPR-Företagslån Flex kan du ansöka om en företagskredit mellan 20 000 kr och 200 000 kr. Till skillnad från ett traditionellt företagslån fungerar denna finansiering som en löpande kreditlina som ditt företag har tillgång till. Du väljer själv om du vill utnyttja hela beloppet ditt bolag fått beviljat eller bara delar av det. Du betalar enbart för den delen av krediten som är utnyttjad. Återbetalning av checkkrediten sker månatligen. Fördelen med OPR-Företagslån Flex kontra ett vanligt företagslån är att du själv kan göra uttag från din kredit. Har du väl blivit beviljad ett kreditutrymme så behöver du alltså inte ansöka om kredit varje gång ett behov av kapital uppstår eller du behöver finansiering av andra skäl. På så sätt är checkkrediten väldigt passande för de företag som har oregelbundna intäkter. När det uppstår hål i ekonomin så kan man enkelt göra ett uttag från sin beviljade företagskredit hos OPR. Dessutom räknas OPR-Företagslån Flex som ett företagslån utan UC då man valt att använda sig av Creditsafe i samband med kreditprövning.

Eftersom du inte betalar någon ränta på krediten om den inte nyttjas så kan OPR-Företagslån Flex med fördel användas som en buffert för oförutsedda händelser. Med en beviljad checkkredit kan du snabbt begära ett uttag och ha pengarna på företagskontot samma dag.

Ränta OPR-Företagslån Flex

Hos OPR-Företagslån Flex är man transparenta gällande kostnaderna för krediten. Du betalar enbart ränta och avgifter för den del av checkkrediten som du faktiskt nyttjar. Således slipper du både startavgift och kontoavgifter. Månadsräntan på OPR-Företagslån Flex ligger på 5% av det kreditbelopp som är uttaget. Vidare debiteras du en uttagsavgift på 3% av det uttagna beloppet. Uttagsavgiften läggs på nästföljande faktura. I övrigt tillkommer det inte några kostnader så länge du återbetalar fakturan enligt avtal. Skulle betalning utebli får du räkna med en dröjsmålsränta på 24,9% av fakturabeloppet. Det minsta uttaget som du kan göra från OPR-Företagslån Flex är 5000 kr.

När du utnyttjar checkkrediten OPR-Företagslån Flex så måste du amortera minst 4% av nyttjat belopp (minst 2000 kr) månatligen. Detta utöver ränta och eventuella uttagsavgifter. Fakturan skickas från OPR-Företagslån Flex den 10:e varje månad och förfaller sedan den 25:e samma månad.

OPR-företagslån Flex

 Betala bara för nyttjad kredit

  Flexibel kreditgräns

  Sköt dina egna uttag

Grundkrav

 Proprieborgen

  Svenskt företag registrerat hos Bolagsveret

  Företagets ansvariga är kreditvärdiga

Information

Factoring: NEJ

Checkkredit: JA

Utan UC: JA

Fast månadskostnad: NEJ

Grundkrav för checkkredit

Är ditt företag i behov av flexibel finansiering så kan OPR-Företagslån Flex vara ett bra val. För att bli beviljad checkkrediten gäller det att du och ditt bolag når upp till de grundkrav som långivaren ställer. Dessa grundkrav återfinner du nedan.

  • Svenskt företag som är registrerat hos Bolagsverket
  • Du som ansöker måste ha firmateckningsrätt i bolaget
  • Ansvariga personer för företaget måste ha god kreditvärdighet

Vidare måste du ha en giltig e-postadress samt ha möjlighet att signera kreditavtal med mobilt BankID. Minst en av ägarna i företaget måste även gå med på proprieborgen.

OPR-Företagslån Flex

Ansök om OPR-Företagslån Flex på 1 minut

OPR-Företagslån Flex har gjort det lätt för företagare att ansöka om en flexibel checkkredit. Ansökan sker direkt på finansbolaget hemsida och tar enbart 1 minut att slutföra. Dessutom får du ett kreditbesked redan samma dag. För att göra en ansökan anger du bara vilken kreditgräns som lämpar sig för ditt bolags behov samt väljer ett användningsområde för krediten. Sedan fyller du bara i företagets uppgifter samt dina egna kontaktuppgifter. Notera att du måste ha nanmnteckningsrätt i företaget för att kunna göra en ansökan hos OPR-Företagslån Flex. Den som gör ansökan kommer även att vara borgensman för krediten. Med anledning av detta kommer kreditprövning att göras på både företaget och den som skickar in ansökan. Kreditprövningen sker med hjälp av Creditsafe och Kreditz. Du behöver således inte oroa dig för att få en förfrågan i din UC.

När handläggning och kreditprövning är gjord kommer du att få ett krediterbjudande till dig. Väljer du att acceptera erbjudandet så får du signera kreditavtal med mobilt BankID. Därefter kan du nyttja din nya checkkredit hur och när du vill.

  • Utan UC: Ja
  • Fast månadsavgift: NEJ
  • Factoring: NEJ

Kundtjänst OPR-Företagslån Flex

Kundtjänsten hos OPR-Företagslån Flex är öppen mellan 07:00 och 17:30 varje vardag. Du når kundtjänst genom att ringa 08-501 006 60. Du kan även skicka ett mail till flex.kundservice@opr-foretagslan.se. På finansbolagets hemsida återfinns även en sektion för kundservice. Där kan du bland annat läsa svar på vanliga frågor som ställs till kundtjänst. På OPR-Företagslån Flex hemsida kan du även läsa mer om checkkrediten samt hur den fungerar. Det finns även tydlig information gällande priser och återbetalning av krediten.