För den som är mån om sin kreditvärdighet kan det ta emot att låna till sitt företag då långivaren även tar kreditupplysning på ägare som går i personlig borgen. Som tur är finns det möjlighet att låna till företag utan UC kreditupplysning. När du ansöker om sådana företagslån så används andra företag än UC för att inhämta kreditupplysning. Ett sådant företag är Creditsafe och faktum är att det blivit allt mer vanligt med företagslån med Creditsafe. Fördelen med sådana lån är att du inte får någon förfrågan i ditt UC register. På så sätt slipper du riskera en försämrad kreditvärdighet när du lånar till ditt bolag. Vissa av långivarna som erbjuder företagslån med Creditsafe tar varken UC på ägare eller bolag. Andra tar UC på företaget men Creditsafe på de ägare som ska gå i personlig borgen. Nedan kan du jämföra företagslån med Creditsafe för att undvika en förfrågan i ditt UC register.

Jämför företagslån med Creditsafe

 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: NEJ
 • Factoring: NEJ
 • Lånebelopp: 10 000 kr - 2 000 000 kr
 • Löptid: 6 mån - 36 mån
 • Läs mer om Qred Bank AB
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ
 • Lånebelopp: 100 000 kr - 1 999 992 kr
 • Löptid: 1 mån - 36 mån
 • Läs mer om Corpia
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: NEJ
 • Factoring: NEJ
 • Lånebelopp: 30 000 kr - 500 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 18 mån
 • Läs mer om OPR-Företagslån
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Låna till företag med Creditsafe

Oavsett vilken långivare du vänder dig till för att ta ett företagslån så behöver ditt bolag gå igenom en kreditprövning. Detta innebär att långivaren ser över bolagets ekonomi och säkerställer att den återbetalningsförmåga som krävs finns. Detta är även något som görs på företrädare för företaget då dessa allt som oftast måste gå i personlig borgen för lånet. De flesta finansbolag och banker som erbjuder företagslån använder UC i samband med kreditprövningen. Det har dock blivit alltmer vanligt med företagslån med Creditsafe och företagslån med Bisnode. Detta då svenskar är måna om sin kreditvärdighet och inte vill samla på sig onödiga förfrågningar hos UC. Många förfrågningar kan nämligen leda till att man blir nekad större lån i framtiden.

Att låna till företag med Creditsafe kommer inte påverka ägarens kreditvärdighet. I det fall långivaren använder Creditsafe för att ta kreditupplysning på både ägare och företag så kommer även bolagets kreditvärdighet lämnas opåverkad. Vänder du dig i framtiden till en storbank så kommer banken inte kunna se din låneansökan i UC registret. Med andra ord finns det stora fördelar att vända sig till långivare som använder sig av Creditsafe i samband med kreditprövningen.

Företagslån med Creditsafe
Med företagslån med Creditsafe slipper du onödiga förfrågningar i UC-registret

Nystartade företag gynnas

Företagslån med Creditsafe erbjuds till både små- och medelstora företag. Även lån till nystartade företag går att få utan att någon UC förfrågan är nödvändig. Faktum är att nystartade företag gynnas extra av att ansöka om företagslån med Creditsafe. Detta då det är extra viktigt att inte drabbas av en dålig kreditvärdighet under uppstartsfasen. För att kunna teckna abonnemang, hyresavtal och andra förbindelser krävs det nämligen att bolaget har en god återbetalningsförmåga. Vidare är det inte heller helt osannolikt att bolaget under de kommande åren behöver ytterligare finansiering. Då gäller det att både företag och ägare har en god kreditvärdighet och inte samlat på sig för många förfrågningar hos UC. Detsamma gäller för det företag som framöver kommer behöva ansöka om checkkredit.

Genom att ansöka om ett företagslån med Creditsafe till ditt nystartade företag kommer bolaget att påverkas så lite som möjligt. Storbankerna får inte vetskap om din låneansökan och det är enbart andra finansbolag som använder sig av Creditsafe som kan se din förfrågan.

Frågor & svar om att låna med Creditsafe

Allt om Företagslån bakgrund

Vart hittar jag företagslån med Creditsafe?

Används Creditsafe för kreditupplysning på både företag och ägare?

Kommer min kreditvärdighet att påverkas av en låneansökan?

Kan jag ta företagslån med Creditsafe trots betalningsanmärkning?

Vad är Creditsafe?

Så tar du ett företagslån med Creditsafe

Att ta ett företagslån med Creditsafe skiljer sig inte nämnvärt mot hur det funkar att låna med UC eller annat kreditupplysningsföretag. Däremot behöver du först hitta företagslån med Creditsafe vilket inte alltid är så lätt om man inte vet vart man ska vända sig. Därför har vi på Allt om Företagslån gjort jobbet åt dig. I listan ovan hittar du långivare som erbjuder företagslån med Creditsafe. Listan uppdateras löpande så att nya aktörer som använder sig av Creditsafe hamnar i listan också. På så sätt kan du enkelt hålla dig uppdaterad med vilka banker och finansbolag som inte använder sig av UC.

När du väl hittat en lämplig långivare så kan du ta dig vidare till dennes hemsida där du enkelt kan göra en låneansökan. Låneansökan sker helt digitalt och du identifierar dig tryggt och säkert med BankID. I låneansökan får du bland annat ange hur stort belopp du vill låna samt vilken löptid som önskas. Du får även fylla i sedvanliga uppgifter om företagets ekonomi samt information om tilltänkta borgenärer. Ibland kan det hända att du får komplettera din låneansökan med dokument. Sker detta så blir du meddelat om det omgående. När du skickat in låneansökan gör långivare en kreditprövning där det bland annat ingår att man inhämtar en kreditupplysning från Creditsafe.

Efter kreditprövningen är gjord kommer du att få svar på huruvida företagslånet blivit beviljat eller inte. Därefter betalas pengarna ofta ut till företagskontot inom 24 timmar.

Vad gör Creditsafe?

I Sverige är Creditsafe främst känd för att samarbeta med banker- och låneinstitut kring kreditbeslut som ska tas. Men Creditsafe gör mer än att bara leverera kreditupplysningar och kreditbetyg. Företaget ingår i en större koncern som heter Creditsafe Group som har sitt huvudkontor i England. Utöver att hjälpa långivare med kreditinformation är man även en källa till affärsinformation. Många privatpersoner, myndigheter och företag vänder sig till Creditsafe för att få information inför större affärsbeslut. Företaget har inte mindre än 100 000 kunder vilket säger en del om dess storlek.

Informationen som Creditsafe levererar till sina kunder samlas in från Skatteverket, Bolagsverket och andra officiella källor. Informationen sammanfattas sedan på ett tydligt sätt för kunden så att denna enkelt ska kunna fortsätta att göra säkra affärer. Creditsafe har många kända företag i sin kunddatabas. Bland annat Stena Line och Svenska Spel vänder sig regelbundet till Creditsafe för att få ut ekonomisk information inför både små- och stora affärsbeslut.