Bland privatpersoner har det länge varit populärt att låna utan kreditupplysning från UC. Det finns flera anledningar till varför det är så men kanske främst för att den som lånar inte vill påverka sina framtida chanser att bli beviljad lån. Många förfrågningar i registret hos UC kan leda till en sämre kreditvärdighet. Dessutom använder samtliga Sveriges storbanker UC i samband med kreditprövning.

Trenden med lån utan UC har nu även slagit igenom i företagsbranschen. Det finns redan många finansbolag och långivare som erbjuder företagslån utan kreditupplysning från UC. I majoriteten av fallen slipper då företag såväl som ägare (som går i personlig borgen) riskera en försämrad kreditvärdighet och framtida svårigheter att få lån. Företagslån med Bisnode blir alltmer vanligt och innebär att långivaren inhämtar kreditupplysning från Bisnode istället för UC. Här kan du jämföra företagslån med Bisnode samtidigt som du kan läsa på vad det egentligen innebär med ett sådant lån. Längre ner i texten får du även mer information om Bisnode och vad det är för ett företag.

Jämför företagslån med Bisnode

 • Lånebelopp: 10 000 kr - 15 000 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 36 mån
 • Läs mer om Froda
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ
 • Lånebelopp: 30 000 kr - 300 000 kr
 • Löptid: 2 mån - 18 mån
 • Läs mer om Approva
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Låna med kreditupplysning från Bisnode

I samband med att du ansöker om ett företagslån så kommer långivaren att genomföra en omfattande kreditprövning. Detta för att säkerställa att företaget som ska låna har den återbetalningsförmåga som krävs. Kreditprövningen sker bland annat med hjälp av en kreditupplysning som tas på företag och företrädare efter det att låneansökan skickats in. Det vanliga är att kreditupplysningen inhämtas från UC. Detta då UC är det mest etablerade kreditupplysningsföretaget i Sverige. Men även för att det länge var de svenska storbankerna som ägde företaget. Numera finns det dock fler alternativ för den som vill ta en kreditupplysning.

Idag väljer vissa finansbolag och långivare att använda företag som Bisnode och Creditsafe i samband med kreditprövningen. Företagslån med Bisnode blir alltmer vanligt och erbjuds idag av aktörer som bland annat Froda och approva. När du som företrädare för ett företag ansöker om firmalån med Bisnode så kommer din förfrågan inte synas hos UC. Detta gör att du inte påverkar din- eller ditt företags chanser att få större lån i framtiden.

Vissa långivare använder Bisnode för kreditupplysning på person som går i personlig borgen för företagslånet. Andra använder Bisnode för kreditupplysning på både företag och person. För att se vad som gäller för respektive långivare hänvisar vi dig till berörda långivares hemsida.

Företagslån med Bisnode
Genom att ta ett företagslån med kreditupplysning från Bisnode riskerar du inte en försämrad kreditvärdighet

Så funkar företagslån med Bisnode

När du ansöker om ett företagslån med Bisnode så kommer ansökningsprocessen gå till på samma sätt som om långivaren hade använt UC. Oavsett vilket kreditupplysningsföretag som används så är det samma parametrar som långivaren tittar på. Däremot blir din låneansökan mer anonym då storbankerna inte får tillgång till information om din ansökan. Det är med anledning av detta som din kreditvärdighet inte kommer att påverkas negativt med ett företagslån med kreditupplysning från Bisnode.

Den information som är mest relevant för långivaren i samband med en kreditprövning är hur bolagets ekonomi ser ut. Genom en kreditupplysning från Bisnode får man insyn i om företaget har några betalningsanmärkningar, hur bokslut ser ut samt vilka personer som företräder företaget. Denna information ger tillsammans en helhetsbild av företaget och dess återbetalningsförmåga.

När du ansöker om ett företagslån med Bisnode kan du komma att behöva komplettera uppgifter. Detta för att långivaren ska kunna ta ett välgrundat beslut angående utlåningen. Information som framkommer i en kreditupplysning från Bisnode kan även ligga till grund för den ränta som du sedan kommer att erbjudas. Detta händer dock alltmer sällan då de flesta långivare arbetar med fasta avgifter.

Vanliga frågor & svar

Allt om Företagslån bakgrund

Vilka långivare erbjuder företagslån med Bisnode?

Tar långivaren kreditupplysning på företrädare för bolaget?

Syns min låneansökan hos UC?

Kan jag låna till företag med betalningsanmärkningar?

Vad är Bisnode?

Vad gör Bisnode?

Bisnode är ett företag som inte bara är aktuellt när det kommer till företagslån utan säkerhet. Bisnodes tjänster är nämligen flitigt använda av både låneinstitut och större företag. Bland Bisnodes kunder finns exempelvis SOS Alarm, Svenska Dagbladet och Wästgöta Finans. Företagets främsta uppgift är att erbjuda kredit- och marknadsinformation till aktörer som ska ta affärsmässiga beslut. Det kan handla om ett låneinstitut som behöver information om en potentiell låntagare. Men det kan också vara ett företag som ska göra större affärer med ett annat företag. Genom att vända sig till Bisnode kan man helt enkelt få ut den information man behöver.

När det gäller den kreditinformation som Bisnode förmedlar till sina kunder så inhämtas dessa uppgifter från bland annat Bolagsverket och Skatteverket. Vidare erbjuder man en kreditscoring så att det blir enklare för långivaren att ta ett beslut kring utlåning till en viss person eller företag. Kreditscoringen ger en sammanfattande bild av återbetalningsförmågan hos kunden. Bisnodes kreditscore är således ett verktyg för långivaren att använda sig av i samband med kreditbedömningen.