Lendo har funnits på den svenska lånemarknaden sedan 2007 och erbjuder en helt webbaserad tjänst för såväl företagare som privatpersoner. I denna recension inriktar vi oss dock på företagslån. Samtliga långivare som ingår i Lendos nätverk står under finansinspektionens tillsyn 

Lendo Företagslån är en låneförmedlare som hjälper dig att hitta lån med bästa ränta och villkor till ditt företag. Genom att använda dig av Lendos tjänst kan du få erbjudanden från flera olika långivare via en och samma ansökan. Lendo samarbetar bland annat med långivare så som CapitalBox, Froda och Qred. Lendos ambition har sedan start varit att hjälpa sina kunder att få mer insyn i lånebranschen och fatta informerade lånebeslut och på så sätt bidra till en mer transparent lånemarknad.

Lendo är idag en av Sveriges största jämförelsetjänster för lån och finns även i Norge, Finland, Danmark, Österrike och Polen. Huvudkontoret ligger i Oslo.

Lendo Företagslån

Bolagsinformation

Lendo AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

kundservice@lendo.se
0771 – 13 13 10
www.lendo.se/foretagslan

 • Lånebelopp: 50 000 kr - 2 000 000 kr
 • Löptid: 6 mån - 36 mån
 • Läs mer om Lendo Företagslån
 • Utan UC: Nej
 • Fast månadsavgift: NEJ
 • Factoring: JA

Jämför lån hos Lendo Företagslån

Du som har ett aktivt bolag registrerat i Sverige kan helt kostnadsfritt ansöka om och jämföra lån upp till 2 000 000 kronor via Lendos jämförelsetjänst. När man driver företag uppstår ofta situationer där man behöver tillgång till likvida medel omgående. Det kan röra sig om oförutsedda utgifter, en tillfällig dipp i kassaflödet eller ett behov av att utöka verksamheten. Hos Lendo finns möjligheten att ansöka om lån från 50 000 kronor upp till 2 000 000 miljoner.

Inom ett dygn sammanställer Lendo de erbjudanden och villkor som kommit in från de banker och långivare som kan erbjuda dig ett lån. Här kan du se totalkostnaden för de erbjudanden du fått och i lugn och ro välja ut det avtal som passar dig och ditt företag bäst.

I samband med att Lendo behandlar din ansökan tar de en kreditupplysning via UC som långivarna sedan får ta del utav. På så sätt slipper du få flera förfrågningar hos UC för samma process. Det ska även nämnas att en del långivare hämtar in en kreditupplysning via andra aktörer som exempelvis Bisnode eller Creditsafe. Detta påverkar dock inte företagets kreditvärdighet hos UC. Har du en borgensman för ditt lån tas en upplysning även på denne. Dessvärre kan du inte ansöka om företagslån utan UC via Lendo Företagslån.

Ränta och avgifter

Då Lendo inte själva erbjuder företagslån är de inte heller inblandade i de avgifter och räntor som kan tillkomma med lånet. Din ansökan via Lendo är helt kostnadsfri och finansieras via deras samarbete med de banker och långivare de förmedlar lån till.

Varje bank och långivare som tar del av din ansökan gör sin egen individuella bedömning utifrån den kreditupplysning som gjorts samt deras egna riskbedömningar. Här kan även kreditupplysning på borgensman ingå. Ju bättre ekonomi och återbetalningsförmåga du uppvisa desto större chans har du till en förmånlig ränta. Genom att jämföra ränta på företagslån från flera banker kan du hitta bästa ränta för ditt företag. Då alla långivare erbjuder olika villkor på samma låneansökan är det alltid fördelaktigt att göra en jämförelse istället för att vända sig till samma bank man brukar använda.

Lendo jämför företagslån utan säkerhet, annat än en eventuell borgensman. Ansöker du om ett högre lån, från 500 000 kronor och uppåt, kan långivarna kräva en säkerhet i form av en företagsinteckning.

Lendo Företagslån

 Jämför företagslån från 18 långivare

  Enbart en UC kontroll

  Kostnadsfri jämförelsetjänst

Grundkrav

Aktivt bolag

Svenskregistrerat bolag

Personlig borgen (i de flesta fall)

Information

Factoring: NEJ

Checkkredit: NEJ

Utan UC: NEJ

Fast månadskostnad: JA/NEJ

Grundkrav hos Lendo Företagslån

Hos Lendo Företagslån spelar det ingen roll om du nyligen startat ditt företag eller varit verksam i flera år. Alla bolagsformer är välkomna att ansöka om ett företagslån via Lendos jämförelsetjänst. Lendos enda krav är att bolaget aktivt och registrerat i Sverige samt att den som ansöker har en ledande roll i företaget.

Tänk på att de banker och långivare Lendo skickar din ansökan till kan ha egna krav, exempelvis en  borgensman eller en viss omsättning per år. Olika banker erbjuder också olika stora lån så det kan skifta i antalet lån du erbjuds beroende på olika faktorer såsom exempelvis önskad storlek på lån.

En del banker kan godkänna lån trots betalningsanmärkning. Om ni önskar hjälp med er ansökan erbjuder Lendo rådgivning under hela processen.

Lendo företagslån

Jämför företagslån online

Via Lendo Företagslåns jämförelsetjänst kan du få din ansökan provad hos ett stort antal långivare och därmed hitta den aktör som erbjuder bästa ränta och villkor. Du gör din ansökan online, vilket endast tar någon minut, och kan sedan luta dig tillbaka och låta Lendo Företagslån göra grovjobbet. Uppstår det frågor kan du ringa Lendos kundtjänst för att få hjälp.

Besök Lendos hemsida och fyll i deras ansökningsformulär. Signera därefter din ansökan med hjälp av BankID. Lendo Företagslån behandlar sedan din ansökan hos flera långivare och återkommer med en sammanställning av de erbjudanden du fått inom 24 timmar (helgfri vardag)

När din ansökan är färdigbehandlad kan du i lugn och ro jämföra dina alternativ. Du får en översikt på totalkostnaden för lånen som erbjuds samt om lånet är villkorat med personlig borgen eller inte. På detta sätt kan du snabbt se vem som erbjuder företagslån med bästa ränta till ditt företag.

 • Lånebelopp: 50 000 kr - 2 000 000 kr
 • Löptid: 6 mån - 36 mån
 • Läs mer om Lendo Företagslån
 • Utan UC: Nej
 • Fast månadsavgift: NEJ
 • Factoring: JA

Lendos kundtjänst

Lendo erbjuder en omfattande kundtjänst där du som kund enkelt kan få hjälp med dina frågor. Om du vill prata direkt med någon kan du ta kontakt via telefon. Du hittar öppettiderna nedan. Lendo är en av få som erbjuder kundtjänst via telefon även på kvällar och helger.

Om det går lika bra med skriftlig kontakt eller om du har frågor som dyker upp utanför öppettiderna går det bar att ta kontakt via mail. Lendo återkommer med svar inom 24 timmar på helgfria vardagar.

Lendo har även ett forum där man kan ställa frågor – av mer allmän karaktär – som sedan publiceras tillsammans med svar som alla som besöker forumet kan ta del av. Hittar du inte svaret du söker där går det bra att ställa en egen fråga. Tänk på att frågor som rör ditt specifika ärende lämpar sig bättre att ställa via mail.

Lendos öppettider

Måndag: 8:00-20:00

Tisdag:   8:00-20:00

Onsdag:  8:00-20:00

Torsdag: 8:00-20:00

Fredag:   9:00-17:00

Lördag:  10:00-14:00

Söndag:  10:00-14:00

Telefon: 0771 – 13 13 10

Mail: kundtjanst@lendo.se