Qred är ett finansbolag och långivare som främst fokuserar på småföretagare. Qred har varit aktiva på den svenska marknaden sedan 2015 och har sedan dess hjälpt många företag ekonomiskt. I denna artikel ska vi titta på Qreds kreditkort som är en ny tjänst för företag som de faktiskt är ensamma om att erbjuda till svenska företag i dagsläget.

Så ansöker du om Qred kreditkort

Om du eller ditt företag är intresserade av ett kreditkort så är det första steget att göra en ansökan hos Qred. Det är enkelt att ansöka och tar bara ett par minuter och du får besked direkt på skärmen. Med ett kreditkort slipper du ta ett företagslån så fort bolaget är i behov av kapital.

Börja med att gå in på Qreds hemsida och fyll i de uppgifter som efterfrågas. När du fyllt i alla uppgifter om ditt företags som krävs så signerar du helt enkelt din ansökan med BankID. Du får sedan besked direkt på skärmen om din ansökan har beviljats eller inte.

Om din ansökan avslås så kan du vända dig till Qreds kundtjänst för att få reda på anledningen till avslaget. Att ansökan om Qred kreditkort för företag är helt kostnadsfritt och ej bindande, vilket innebär att du inte är tvungen att tacka ja, även om din ansökan blir godkänd. Ditt nya kreditkort skickas ut till dig via post inom 3-4 arbetsdagar efter godkänd ansökan.

Qred kreditkort för företag
Med Qred kreditkort för företag kan du smidigt sköta ditt bolags affärer och transaktioner.
Allt om Företagslån bakgrund

Så fungerar Qreds kreditkort

Kreditkortet som du får av Qred är ett VISA kort med den beviljade kreditlimiten som du ansökte om. Du kan enkelt följa din ekonomi och se alla utlägg och sätta egna gränser samt spärra ditt kort vid behov via Qred-appen.

Kreditkortet kan användas för att göra egna utlägg både online och offline. Något som är bra att veta är att du däremot inte kan använda ditt kreditkort i bankomater, dvs du kan inte ta ut kontanter med ditt kreditkort.

Fördelar och nackdelar med Qred kreditkort

Det finns både för- och nackdelar med Qreds kreditkort för företag. För att du ska kunna få en bättre överblick av kortet så har vi sammanställt både kortets fördelar och nackdelar nedanför.

Fördelar

  • Ingen årsavgift
  • Flexibla inbetalningar
  • Räntefria inbetalningar i 45 dagar
  • Smidig app som gör det enkelt att hålla koll

Nackdelar

  • Tillåter inte uttag via bankomater

Som du kan se så väger fördelarna klart ut nackdelarna när det gäller Qreds kreditkort för företag. Det är ett otroligt smidigt och lättanvänt kort för dig som vill ha bra koll på ditt företags ekonomi och samtidigt är i behov av en kredit. Om du ändå känner dig osäker så kanske en checkkredit är mer lämplig för dig och ditt företag.

Räntor och avgifter

Räntan varierar för olika företag eftersom den sätts individuellt utifrån företagets ekonomiska situation och historik. Minsta räntebelopp är dock 1.95% per månad.

Det som är bra med kreditkortet är att om du sköter dina inbetalningar och betalar alla fakturor i tid så är kortet helt gratis att äga, inga övriga kostnader tillkommer.

Alla dina utgifter samlas på en faktura som ställs ut till dig varje månad. Där kan du enkelt se alla företagets kostnader samt betala in beloppet direkt via appen.

Om ditt företag är i behov av en kredit på sikt så kan vi rekommendera Qreds kreditkort för företag. Idag är Qred den enda långivaren i Sverige som erbjuder ett kreditkort av denna typ till svenska företagare.