Corpia är ett finansiellt institut som sedan starten 2012 förmedlat över en miljard kronor till svenska bolag. De erbjuder företagslån till små och medelstora företag via en digital plattform. Deras affärsidé handlar om att göra det enkelt för småföretagare att utvecklas och växa, detta genom att vara flexibla och erbjuda lån med schysst ränta, bra villkor och snabb hantering.

Corpia Group AB är registrerat hos Finansinspektionen och är skyldiga att efterleva de krav som ställs i samband med registreringen.

Corpia

Bolagsinformation

Corpia AB
Kungsgatan 10
111 43 Stockholm

kundtjanst@corpia.se
010-750 05 90
www.corpia.se

 • Lånebelopp: 100 000 kr - 1 999 992 kr
 • Löptid: 1 mån - 36 mån
 • Läs mer om Corpia
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: NEJ
 • Factoring: NEJ

Låna upp till 2 miljoner till företaget

Hos Corpia kan du som har ett svenskt aktiebolag ansöka om ett företagslån mellan 50 000 och 2 miljoner kronor. Detta gör att Corpias företagslån passar för såväl mindre som större investeringar i företaget. Du väljer själv vad du vill investera ditt lån i och Corpia utgår alltid från bolagets förutsättningar när de tar fram förslag på säkerheter för lånet.

Corpia förstår behovet av snabb tillgång till likvida medel i företag. Kanske behöver företaget större lokaler, kanske har ni fått in en stor order som kräver utökad personalstyrka. I sådana situationer finns inte tid till utdragna låneprocesser. Grundarna bakom Corpia har själva erfarit hur man som litet företag lätt faller mellan stolarna och hamnar i utdragna låneprocesser. Hos Corpia får du besked på din låneansökan inom 1-2 vardagar.

Corpia gör en individuell kreditanalys på varje företag som ansöker om ett företagslån hos dem. I denna analys hämtas bland annat uppgifter från Creditsafe där man tar del av deras kreditrating. Du kan läsa mer om hur den fungerar via länk hos Corpia.

Ränta och avgifter

Hos Corpia sätts räntan individuellt för varje enskilt bolag. Den baseras på bolagets kreditvärdighet vilket gör att procenten kan variera kraftigt mellan olika sökanden. Har ditt bolag en god kreditvärdighet ökar chansen till en lägre årsränta. Det normala intervallet för en årsränta på Corpias företagslån ligger mellan 8-12%. Du kan få en preliminär uträkning direkt på sajten men för att få veta den faktiska räntan du kan erbjudas måste du fylla i och skicka in en ansökan.

Corpia tar även ut en startavgift på lånet. Denna dras i samband med utbetalningen vilket innebär att du inte själv behöver betala in något. Startavgiften ligger vanligen på 2% men en summan kan komma att justeras lite beroende på Corpias risk- och kreditbedömning av bolaget. Tänk på att ha denna avgift med i beräkningen då ni ansöker om lån.

Corpia

 Specialister på småföretag

  Använder Creditsafe

  Begränsad personlig borgen

Grundkrav

Aktiebolag

Borgen eller fastighets/företagsinteckning

God kreditvärdighet

Information

Factoring: NEJ

Checkkredit: NEJ

Utan UC: JA

Fast månadskostnad: NEJ

Corpias grundkrav

För att få låna hos Corpia Group krävs att du har ett svenskt aktiebolag. Man lånar inte ut till andra företagsformer såsom enskild firma eller handelsbolag. Vidare måste du ha en svensk bank och ett svenskt BankID för att kunna beviljas ett lån. Utöver detta hör det även till grundkraven hos Corpia att det finns en säkerhet – exempelvis en borgensman – för lånet. Andra exempel på säkerheter kan vara en fastighets- och/eller företagsinteckning. Corpia utgår alltid från bolagets förutsättningar då de föreslår vilken form av säkerhet som bör sättas för lånet.

Corpia företagslån

Ansök om företagslån hos Corpia

Liksom många andra långivare har Corpia insett värdet i att göra ansökningsprocessen digital. Du som företagare fyller i en ansökan online under en tid som passar dig. Du behöver inte avsätta någon tid till fysiska möten utan löser allt sittandes vid din dator. Önskar du hjälp med din ansökan kan du kontakta en rådgivare via telefon. Corpia har flera finansiella rådgivare som kan svara på dina funderingar och komma med råd.

Gå noggrant igenom din kalkyl innan du ansöker om lån. Tänk på att inte låna mer pengar än vad du faktiskt behöver. Tänk även på att en längre löptid förvisso kan ge en lägre månadskostnad men även som också kan resultera i en högre totalkostnad för lånet. Det är viktigt dock att inte ta för kort tid så du riskerar att få problem med återbetalningen. Hitta en balans som fungerar för ditt bolag.

 • Lånebelopp: 100 000 kr - 1 999 992 kr
 • Löptid: 1 mån - 36 mån
 • Läs mer om Corpia
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: NEJ
 • Factoring: NEJ

Ansökan i 3 steg

 1. Berätta vem du är, vilket bolag det gäller och hur mycket pengar du önskar låna. Fyll även i hur lång löptid du önskar på ditt lån. Därefter bekräftar du din identitet med hjälp av BankID.
 2. Fyll i den information som Corpia önskar om bolaget samt vilka säkerheter som finns att tillgå. Tänk på att ge en så detaljerad beskrivning som möjligt för att underlätta ansökningsprocessen och minska risken för kompletteringar.
 3. När du är färdig med din ansökan bekräftar du med hjälp av ditt BankID och efter 1-2 vardagar återkommer Corpia med ett fullständigt låneerbjudande (förutsatt att du blivit godkänd).

Ansökan är kostnadsfri och är inte bindande förrän du accepterat ett eventuellt låneerbjudande. För en smidig ansökningsprocess är det bra om du är förberedd och har dina uppgifter samt uppgifter om eventuell borgensman tillgängliga då du ska fylla i din ansökan. I samband med din ansökan kommer Corpia Group AB att ta en kreditupplysning på ditt bolag via Creditsafe. Detta påverkar inte kreditvärdigheten hos UC. Det handlar således om ett företagslån utan UC.

Kundtjänst

När man står i begrepp att ta ett företagslån kan det uppstå en hel del frågetecken. Hos Corpia kan du få hjälp med att räta ut dessa. Deras finansiella rådgivare finns tillgängliga via telefon under vardagar och kan hjälpa dig genom ansökningsprocessen.

Dyker det upp frågor och funderingar utanför kontorstid kan du maila dessa till kundtjänst. Ett tips är att först leta i den FAQ som finns på hemsidan. Där hittar du svaren på de vanligast  förekommande frågorna gällande företagslån.

Öppettider:
Måndag: 09:00-17:00
Tisdag: 09:00-17:00
Onsdag: 09:00-17:00
Torsdag: 09:00-17:00
Fredag: 09:00-17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Telefon: 010-750 05 90
Mail: kundtjanst@corpia.se