Krea är en låneförmedlare som hjälper företag att hitta rätt lån i relation till deras verksamhet. Via Kreas plattform kan du som företagare jämföra låneförslag från en eller flera av de 24 banker och långivare som är anslutna till deras nätverk.

Krea har varit verksamma sedan 2018 och har som mål att bli störst i Norden på digital jämförelse av företagslån. Deras kärna ligger i de tekniska lösningar som möjliggör för låntagare att såväl jämföra som teckna lån helt digitalt. Krea är registrerade hos Finansinspektionen och har kontor i Stockholm.

krea

Bolagsinformation

Krea Technology AB
Valhallavägen 60
114 27 Stockholm

kundservice@krea.se
08-551 082 62
www.krea.se

 • Lånebelopp: 10 000 kr - 4 000 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 60 mån
 • Läs mer om Krea
 • Utan UC: Nej
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Låna upp till 30 miljoner kronor

Oavsett om du söker lån till en mindre investering som exempelvis ny kontorsutrustning eller om du behöver göra större satsningar på fordon, nyanställning eller nya lokaler kan du med fördel vända dig till Krea. Här kan du ansöka om ett företagslån mellan 10 000 – 30 000 000 kronor. Din låneansökan kan sedan skickas sedan vidare till över 24 banker och långivare som sedan kan komma att erbjuda dig ett lån.

När du ansöker om företagslån via Kreas lånejämförelsetjänst tar Krea en kreditupplysning via UC på ditt företag och en kreditupplysning via UC på varje enskild borgensman. Informationen delas sedan med upp till 24 långivare istället för att de själva skulle begära en kreditupplysning. Många förfrågningar under kort tid kan ha en negativ inverkan på din kreditvärdighet. Med andra ord är det ytterligare en fördel med att använda sig av en jämförelsetjänst.

Jämför företagslån

Genom att använda dig av Kreas jämförelsetjänst sparar du både tid och förfrågningar hos UC. Med hjälp av en ständig strävan efter att utveckla och erbjuda bra och säkra digitala tjänster kan du både jämföra och teckna lån hemma i soffan. Här får du tillgång till de bästa villkoren som finns att erbjuda från de långivare om ingår i det stora kontaktnätet. När du jämför eventuella erbjudanden till följd av en ansökan kan du tydligt se vilken bank som passar dig och ditt företag bäst. Tänk på att alla långivare har olika villkor gällande löptid, avgifter och ränta.

krea

 Låna upp till 30 miljoner

  Jämför lån från 24 långivare

  Kostnadsfri ansökan

Grundkrav

 AB, HB, KB, EF

  God kreditvärdighet

  Personlig ansökan

Information


Factoring
: NEJ

Checkkredit: NEJ

Utan UC: NEJ

Fast månadskostnad: JA/NEJ (beror på långivare)

Ränta och villkor

Då Krea erbjuder en jämförelsetjänst varierar räntor och avgifter mellan de olika långivarna. Dessutom sätts räntan alltid individuellt baserat på ditt företags historik och återbetalningsförmåga. Utöver det räknas även lånets storlek ihop med löptid in i kalkylen. Väljer du exempelvis att betala tillbaka över längre tid blir månadskostnaden lägre, men det resulterar ofta i att totalkostnaden blir högre så nyttja jämförelsetjänsten innan du tecknar upp dig på ett företagslån.

Beroende på vilka banker som erbjuder företagslån kommer dina villkor att se olika ut. En del långivare tillåter exempelvis inte skulder hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar medan andra, vanligen till en något högre kostnad, kan tänkas låna ut pengar trots anmärkning. Har du ett företag med anmärkningar så kan du läsa mer om företagslån med betalningsanmärkning här på Allt om Företagslån. Det kommer även att finnas skillnader i avgifter. Medan en del långivare tillämpar fasta månadskostnader där du endast betalar ränta och amortering lägger andra på såväl uppläggningsavgift som aviavgift. Du hittar all information om kostnader och återbetalningstid i de lånelöften du eventuellt får presenterade för dig.

Grundkrav

Då Krea är en jämförelsetjänst för företagslån kan det skilja lite mellan de olika bankerna och långivarna i vad som krävs för att du ska beviljas ett lån. Men grundkravet för att kunna använda dig av Kreas jämförelsetjänst är att du har ett registrerat aktiebolag, handelsbolag, ekonomisk förening, kommanditbolag eller enskild firma.

En annan sak att ha i åtanke är att de flesta långivare inte godkänner skuld hos Kronofogden, men det finns undantag, om så få sådana.

Krea företagslån

Ansök online

Krea vet man att företagare ofta saknar tid till att sammanställa ansökningar och avsätta tid för bankmöten. Genom att samla 24 banker och långivare och erbjuda en ansökningsprocess online har de gjort grovjobbet åt dig. Allt du behöver göra är att lägga några minuter av din tid på att fylla i en elektronisk ansökan och signera den med hjälp av BankID. De banker och långivare som vill erbjuda dig ett lån kommer att göra så inom två arbetsdagar. Du hittar dessa erbjudanden då du loggar in hos Krea. Väljer du att tacka ja till något av lånen kompletterar du med de uppgifter som krävs för att kunna fullfölja utbetalningen. I många fall har du utbetalningen samma dag som du undertecknar avtalet.

Att jämföra företagslån via Krea är helt kostnadsfritt. Du binder dig inte heller till något utan det är först om du väljer att tacka ja till ett låneerbjudande som det blir bindande. Om detta sker betalar banken ifråga provision till Krea. Därav kan du nyttja deras tjänst utan att det kostar en krona.

 • Lånebelopp: 10 000 kr - 4 000 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 60 mån
 • Läs mer om Krea
 • Utan UC: Nej
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Kundtjänst

Krea erbjuder en bra kundtjänst med flera sätt att tillgodogöra sig information på. Du når kundtjänstpersonal på tre olika sätt, via chat, mail och telefon. Har du en fråga av allmän karaktär kan du hitta svar på den i Kreas FAQ-avsnitt. Här hittar du vanligen förekommande frågor och svar.

Öppettider

Måndag:  09:00-18:00
Tisdag:    09:00-18:00
Onsdag:   09:00-18:00
Torsdag:  09:00-18:00
Fredag:    09:00-17:00

Telefon: 08-551 082 62
Mail: kundservice@krea.se
Chatt: Tryck på chatbubblan längst ned till höger på hemsidan för att starta en dialog.