Kompar är en låneförmedlare som hjälper små- och medelstora företag att hitta det billigaste företagslånet. Denna låneförmedlare samarbetar med över 22 olika finansbolag och banker som erbjuder företagsfinansiering på den svenska marknaden. Genom att använda dig av Kompars jämförelsetjänst kan du både tjäna tid och pengar.

Kompar är grundat av en grupp entreprenörer som själva vet hur krångligt det kan vara att hitta rätt företagslån. Därför satsar man nu helhjärtat på att hjälpa andra entreprenörer med detta. Utöver jämförelse av lån erbjuder Kompar dig även rådgivning och stöd genom hela låneprocessen. Företaget finns registrerat hos Finansinspektionen vilket gör att du kan känna dig trygg i att allt går rätt till. Oavsett om du driver ett aktiebolag, en enskild firma, ett kommanditbolag eller ett handelsbolag kan du via Kompar få låneerbjudande från kända finansbolag så som qred, FRODA och approva.

kompar

Bolagsinformation

138an Group AB
Drottninggatan 97
113 60 Stockholm

info@kompar.se
010-195 68 33
www.kompar.se

 • Lånebelopp: 10 000 kr - 6 999 996 kr
 • Löptid: 1 mån - 60 mån
 • Läs mer om Kompar
 • Utan UC: Nej
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Kompar förmedlar företagslån upp till 7 MKR

Via Kompars plattform för företagslån kan du ansöka om ett lån mellan 10 000 kr och 7 miljoner kronor. Du kan således låna till både små och stora investeringar som din verksamhet behöver göra. Kompar accepterar alla bolagsformer och ansökan är helt kostnadsfri. Trots att din låneansökan går ut till över 22 långivare så tas enbart en UC. Således påverkas din och ditt företags kreditvärdighet minimalt i samband med en låneansökan. Löptiden för företagslånet du vill ansöka om väljer du själv. För närvarande accepteras en löptid mellan 1-60 månader vilket ger din verksamhets ekonomi stor flexibilitet.

Att använda sig av Kompars låneförmedling för företagslån är både tryggt och enkelt. Ansökan tar enbart 2 minuter och du får alltid svar inom 24 h. Hittar du inget företagslån som passar via Kompar så har du rätt att tacka nej till samtliga låneofferter då en ansökan inte är bindande.

Ränta hos Kompar

Eftersom det inte är Kompar själva som erbjuder företagslån så går låneförmedlaren inte ut med några exakta räntor. Istället är de banker och långivare som är anslutna till Kompars förmedlingstjänst som sätter räntan på de lån som förmedlas. Varje enskild långivare har sin egna ränta och på grund av detta så kan räntan variera mellan de olika låneerbjudanden som du får. Räntan sätts vanligtvis utifrån en sedvanlig kreditbedömning där långivaren bedömer företagets ekonomiska situation och återbetalningsförmåga. Uppgifterna som ligger till grund för denna bedömning kommer bland annat från UC men även från den information du lämnar i samband med låneansökan.

Vilken ränta din verksamhet kan få komma att betala påverkas också av lånebelopp och vald amorteringstid. Många av de anslutna bankerna arbetar med en fast månadsavgift istället för en rörlig ränta. På så sätt får du alltid en bra översikt över vad ditt företag måste betala för lånet varje månad. Genom att använda dig av en låneförmedlare som Kompar när du ansöker om företagslån så kan du spara pengar genom lägre månatliga avgifter och bättre villkor.

kompar

 Låna upp till 7 miljoner

  Bara en UC tas

  Få låneoffert från +20 långivare

Grundkrav

 Bolag registrerat i Sverige

 Aktivt AB, EF, HB eller KB

 Personlig borgen

Information

Factoring: NEJ

Checkkredit: NEJ

Utan UC: NEJ

Fast månadskostnad: JA/NEJ

Kompars grundkrav

För att kunna göra en låneansökan via Kompar så måste du nå upp till de grundkrav som låneförmedlaren ställer. Det handlar om väldigt lågt ställda krav och således har de flesta verksamheter möjlighet att ansöka om ett företagslån hos Kompar. Nedan ser du vilka krav ditt bolag måste uppfylla för att göra en låneansökan.

 • Företaget ska vara registrerat i Sverige
 • Företaget ska vara aktivt

Det spelar ingen roll om du har ett aktiebolag, kommanditbolag, handelsbolag eller en enskild firma. Inte heller vilken bransch ditt företag verkar i. Istället är de flesta företagare välkomna in med sin låneansökan till Kompar. Vissa av de anslutna långivarna erbjuder till och med företagslån med betalningsanmärkning.

Kompar företagslån

Fyll i din låneansökan online

Vill du jämföra företagslån helt kostnadsfritt så kan du med fördel vända dig till Kompar. Du fyller enkelt och smidigt i din låneansökan online via Kompars hemsida. Du kommer till låneförmedlarens hemsida genom att klicka dig vidare via länkarna som återfinns här på sajten. Väl på Kompars hemsida återfinns ansökningsformuläret där du först får välja en lånesumma. Du kan låna alltifrån 10 000 kr och upp till 7 miljoner kronor till din verksamhet. När du valt ett lämpligt lånebelopp som täcker bolagets behov får du välja hur lång löptid du vill ha på företagslånet. Du kan välja att återbetala lånet under mellan 1-60 månader. Tänk på att en längre återbetalningstid ger en högre totalkostnad. En kortare löptid ger en lägre totalkostnad men en högre månadsavgift.

När du valt lånebelopp och lånetid får du gå vidare med din låneansökan hos Kompar genom att fylla i kontaktuppgifter. Du som har teckningsrätt i bolaget måste även ange ditt personnummer samt vad syftet till låneansökan är. Därefter får du fylla i kompletterande uppgifter och slutligen identifiera dig med mobilt BankID. Hela ansökningsprocessen tar bara 2 minuter och allt sker helt digitalt. Ansöker du om ett företagslån via Kompar under låneförmedlarens öppettider så kommer din låneansökan att behandlas direkt. Då genomför man bland annat en kreditbedömning vilket även innefattar att en kreditupplysning hos UC inhämtas. Både du och ditt bolag kommer således att få en förfrågan i UCs register. Sedan skickas din låneansökan vidare till alla anslutna långivare som har 24 h på sig att inkomma med en låneoffert till dig. Därefter kan du själv jämföra lånen och dess kostnader. Hittar du en låneoffert som känns extra intressant så kan du välja att ingå ett låneavtal. Därefter betalas pengarna ut till ditt företagskonto inom en dag.

 • Lånebelopp: 10 000 kr - 6 999 996 kr
 • Löptid: 1 mån - 60 mån
 • Läs mer om Kompar
 • Utan UC: Nej
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Kontakta Kompar

Vill du veta mer om Kompars jämförelsetjänst så kan du enkelt ta kontakt med kundtjänst. Kundtjänsten finns tillgänglig under ordinarie öppettider medan låneansökan kan lämnas in dygnet runt. Genom att kontakta Kompars kundtjänst kan du även få rådgivning och tips gällande företagsfinansiering. Du når kundtjänst på telefon och det är nummer 010-75 02 899 som gäller. Vill du hellre maila så skickar du ditt mail till info@kompar.se. Kompar erbjuder även service via en live chat som återfinns på låneförmedlarens hemsida. Nedan ser du vilka öppettider som gäller hos Kompar.

Måndag: 08:00 – 19:00

Tisdag: 08:00 – 19:00

Onsdag: 08:00 – 19:00

Torsdag: 08:00 – 19:00

Fredag: 08:00 – 19:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Söker du information av det enklare slaget så kan det vara värt att besöka Kompars avdelning för vanliga frågor och svar. Vidare finns det mycket information att återfinna på låneförmedlarens hemsida.