Nyligen listade SEO-företaget Top Dog de 100 största sajterna i svenska Google. Etta på listan låg Wikipedia tätt följt av YouTube och Facebook. Lite längre ned på listan återfanns sajten Allabolag.se. En känd sajt för många entreprenörer då Allabolag.se erbjuder fri tillgång till företagsinformation. Hit vänder sig de flesta som vill få mer information om ett specifikt svenskt företag. Bland annat kan man söka på privatpersoner för att se vilka bolagsengagemang som finns. Men man kan även se både aktiva och tidigare uppdrag. Vidare har man möjlighet att söka på ett företag för att se omsättning, resultat och andra nyckeltal. Allabolag.se startades 2007 och ägs idag av Enento Group som även är ägare av kreditupplysningsföretaget UC. Utöver verksamhet i Sverige är man även aktiva i Finland, Norge och Danmark. Den mesta informationen på Allabolag.se är gratis och du kan således enkelt och utan begränsningar söka efter den bolagsinformation du behöver. För den som vill ha ytterligare information men även ta del av tjänster som kan gynna det egna företaget finns Allabolag PLUS.

Allabolag PLUS ger dig mer bolagsinformation

Allabolag PLUS är en tilläggstjänst från Allabolag.se. Du kan enkelt skaffa denna tjänst via hemsidan för 89kr/mån. Genom att göra så så har du möjlighet att ta bättre affärsbeslut men du får även möjlighet att ta del av Allabolag.se helt reklamfritt. Tjänsten är inte bindande så du kan när som helst välja att säga upp den om behovet inte längre kvarstår. Med Allabolag PLUS får du bland annat tillgång till historisk data om svenska företag. Det kan handla om äldre bolagshändelser eller befattningshavare som funnits i företaget. Du kan även plocka ut information som visar uppskattat bolagsvärde på olika företag som du har intresse för. Vidare erbjuder Allabolag.se en bevakningstjänst där du kan bevaka upp till 25 olika bolag och få notiser så fort någon förändring sker i företaget. Du kan dessutom exportera sökresultat och hämta ut grafik för bokslutsanalyser.

Ska du göra affärer med ett företag du inte tidigare haft samröre med så kan du dra stor nytta av Allabolag PLUS. Detta då du får möjlighet att ta 10 kreditupplysningar av typen UC Mikro. På så sätt kan du kolla upp okända företag innan du gör affärer med dom. Detta kan spara dig som företagare både tid och pengar. I kreditupplysningen du inhämtar kan du bland annat se om företaget ansökt om företagslån, om det finns något aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden samt om företaget har betalningsanmärkningar. Notera att ansökningar om företagslån utan UC inte redovisas i UC Mikro.

Presentera ditt företag på Allabolag.se

Utöver de tjänster som Allabolag.se erbjuder i syfte att ge dig bolagsinformation så finns det även möjlighet för dig att lyfta ditt eget företag. Detta genom olika former av annonsering på sajten. Bland annat kan du för 6988 kr per år köpa en bolagspresentation. Med en personlig bolagspresentation får du chansen att presentera ditt företag. Detta innebär att när någon söker på ditt företagsnamn så får denne även upp en presentation. Presentationen skapar du själv och du kan exempelvis lyfta upp vilka produkter eller tjänster ni erbjuder och vad som gör er unika. Utöver vanlig text kan man även lägga till bilder och video till sin bolagspresentation på Allabolag.se. Vidare kan det vara bra att addera länkar till er företagssida eller era sociala kanaler.

En annan populär tjänst från Allabolag.se är UC Sigill som finns i både guld, silver och brons. Med ett UC Sigill kan du visa potentiella kunder eller samarbetspartners att ditt företag är kreditvärdigt. Beställer du ett UC Sigill så kommer detta upp på er bolagssida på Allabolag.se. Men du kan även använda sigillet på företagets egna hemsida. Utöver bolagspresentation och UC Sigill så erbjuder Allabolag.se många andra bra annonseringsmöjligheter. Besök Allabolag.se för att läsa mer om de olika tjänsterna.