Mynt är ett fintechbolag som för de allra flesta förknippas med flexibla företagslån och företagskrediter. Men bolaget utvecklar även andra finansiella tjänster och senast ut är ett smart företagskort som vänder sig till startups och små- och medelstora företag. Mynts betalkort har nyligen lanserats i stängd betaversion och du som driver företag kan via Mynts hemsida göra en intresse anmälan för ”early access” till kortet.

Mynts smarta företagskort är resultatet av en stor satsning och i samband med lanseringen av kortet väljer fintechbolaget även att ta in pengar från befintliga ägare så som Svea Ekonomi och Luminar Ventures. Enligt Mynts VD Baltsar Sahlin ska pengarna användas till att finansiera fortsatt expansion i Sverige men även till teknikutveckling. Vidare berättar Sahlin till DI Digital att Mynt även ska påbörja en internationell lansering. Detta efter framgångarna i Sverige där man på kort tid lockat till sig 5000 kunder till sin digitala checkkredit.

Betalkort specifikt designat för småföretag

Mynts nya företagskort är inte som vilket betalkort som helst. Istället har man arbetat hårt för att genom företagskortet förenkla småföretagares vardag. Bland annat är kortet kopplat till en smidig och enkel utgiftshantering. Detta innebär att kortanvändaren direkt kan ta utlägg med kortet och sedan fotografera kvittot för köpet via Mynts app. Därefter sköter systemet resten så att transaktionen exporteras direkt till företagets bokföringssystem. Via appen finns en rad bokföringssystem och banker integrerade så som exempelvis Visma och Fortnox. Detta förenklar utgiftshanteringen och sparar tid för dig som företagare.

Mynts smarta betalkort är även kopplat till en rad förmåner. I den tillhörande appen kan du direkt få anpassade erbjudanden från en rad av partners som är anslutna till Mynt. Exakt hur dessa erbjudanden ser ut har vi dessvärre inte kunnat få någon information om ännu.

Med Mynts smarta företagskort kan du förenkla utgiftshanteringen och fylla på med kredit vid behov

Anpassat kreditutrymme vid behov

Du som driver en startup eller ett mindre företag som inte har något kreditbehov kan nyttja Mynts företagskort enkom för betalkortsfunktionen. Kortet är då prepaid med företagets egna pengar. Har ditt bolag däremot behov av ett kreditutrymme så kan du enkelt utnyttja en flexibel kredit. Vilket kreditutrymme ditt företag beviljas kan du snabbt och smidigt se direkt i Mynts app som är kopplad till kortet.

Utöver det nya betalkortet som med all säkerhet kommer att bli uppskattat av många småföretagare så erbjuder Mynt även flexibla företagslån och företagskrediter. Hos Mynt lånar du utan dolda avgifter och kommer igång på bara 3 minuter. Mynt erbjuder företagslån till aktiebolag och handelsbolag. Det handlar om företagslån utan UC vilket gör att både ditt företag och du som ägare slipper någon förfrågan hos UC.