Ponture är ett företag som har varit verksamt under många år och som har bred erfarenhet när det gäller ekonomi och finans, företagande och affärsutveckling. Ponture hjälper i huvudsak företag att hitta förmånliga lån och hjälper även till med att förmedla bankkontakter och har ett stort nätverk inom många olika sektorer. Om du som företagare är ute efter ett företagslån så är Ponture ett bra alternativ att vända sig till då de hjälper dig att jämföra företagslån från flera olika långivare, men med endast en ansökan.

Ponture Företagslån

Bolagsinformation

Ponture AB
Norrsken House
Birger Jarlsgatan 57C
113 56 Stockholm

contact@ponture.com
010-129 29 20
www.ponture.com

 • Lånebelopp: 100 000 kr - 10 000 000 kr
 • Löptid: 13 mån - 60 mån
 • Läs mer om Ponture
 • Utan UC: Nej
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Jämför företagslån med Pontures låneförmedling

Ponture har som huvudmål att förmedla och hitta bra och flexibla lån till företag i alla storlekar. Om du är i behov av ett företagslån så kan du med hjälp av Ponture ansöka om ett lån mellan 100.000 – 10.000.000 kronor med en återbetalningstid på 3 – 60 månader.

Med endast en ansökan kan du få flera olika låneerbjudanden från olika banker och långivare med hjälp av Pontures låneförmedlingstjänst.

Att skicka in en låneansökan är enkelt, kostnadsfritt och tar bara ett par minuter. Du börjar med att fylla i din ansökan digitalt, sedan när din ansökan är komplett skickar du in den till Ponture direkt via hemsidan. Nästa steg innebär att Ponture delar din ansökan med flera olika banker och kreditgivare som erbjuder företagslån för att du ska kunna få de bästa låneförslagen. Du är aldrig bunden till att ta ett visst låneerbjudande och du väljer själv vilket erbjudande du vill tacka ja till.

Ibland får man svar inom ett par minuter men oftast har alla banker och långivare behandlat din ansökan inom 24 timmar. Om du är osäker på huruvida du ska låna pengar eller inte, eller vilken typ av lån ditt företag behöver så kan du få kostnadsfri ekonomisk rådgivning av Ponture genom att kontakta dem.

Låna upp till 10 miljoner kronor till bolaget

Eftersom alla företag varierar i storlek och omfattning så gör även företagets ekonomi och behov det också. För en del företag kan ett lån på 100.000 kronor var ett väldigt stort lån, medan det för större företag är i princip en obefintlig summa.

Fördelen med Ponture är att de kan hjälpa företag i alla storlekar att hitta ett lån. Du kan exempelvis ansöka om ett företagslån till nystartat företag. Men även till medelstora- och stora bolag. Ett stort företag kan ibland behöva ekonomisk finansiering som rör sig om miljonbelopp. Hos Ponture kan du ansöka om företagslån ända upp till 10 miljoner kronor om du behöver det.

När det gäller så pass stora belopp så rör det sig ofta om köp av nya lokaler, stora maskiner som kostar en hel del, alternativt en företagsexpansion. Oavsett vilket så kan Ponture hjälpa dig att hitta ett förmånligt lån, även när det gäller stora belopp.

Ponture Företagslån

 Låneförmedlingstjänst

  Företagslån med EU-stöd

  Snabb finansiering

Grundkrav

 Svenskregistrerat företag

  Personlig borgen

  Resultatrapport & balansräkning

Information

Factoring: NEJ

Checkkredit: JA

Utan UC: NEJ

Fast månadskostnad: JA/NEJ

Olika typer av företagslån hos Ponture

När det kommer till ekonomi så ser den olika ut för alla företag. Det är Ponture väl medvetna om och kan därför erbjuda en rad olika typer av lån, så att alla företag kan hitta ett företagslån som passar just dem. Hos Ponture hittar du även nya företagslån då man arbetar med majoriteten av finansbolag på marknaden.

Hos Ponture kan du ansöka om följande lån enligt listan nedan:

 • Mikrolån – 10 000 kr upp till 500 000 kr
 • Makrolån – 500 000 kr upp till 10 000 000 kr
 • Tillväxtlån – Upp till 300.000 kr

Förutom ovan nämnda lån så kan du också ansökan om finansiering till företagsförvärv och fastighetsköp. Alla lån har olika ränta, återbetalningstider och villkor. Fördelen med alla lån via Ponture är att de i regel betalas ut inom 24-48 timmar.

Ponture erbjuder även ett eget företagslån som heter Inclusive Företagslån. Det är ett lån för mindre företag med EU-stöd. Lånebeloppet för detta lån ligger mellan 10.000 – 250.000 kr med en löptid på 1 – 60 månader.

Pontures låneförmedlingstjänst

Vem kan ansökan om företagslån hos Ponture?

För att kunna ansöka om ett företagslån via Ponture så ställs en del krav, precis som när man ansöker om ett privatlån.

Nedan finner du en lista på de grundkrav som ställs på dig som gör en låneansökan:

 • Svenskregistrerat företag
 • Företaget måste ha ett klart behov av finansiering
 • Företaget måste kunna lämna en resultatrapport för de senaste 12 månaderna
 • Företaget måste kunna lämna en balansräkning för de senaste 12 månaderna
 • En eller fler borgensmän

Ponture bedömer dock företag som ansöker om lån individuellt, men listan ovan bör ses som en hänvisning till de krav som ställs för att en ansökan ska kunna behandlas. Om du har några frågor kring låneansökan eller Pontures tjänster kan du alltid kontakta dem för att få svar på dina funderingar.

 • Lånebelopp: 100 000 kr - 10 000 000 kr
 • Löptid: 13 mån - 60 mån
 • Läs mer om Ponture
 • Utan UC: Nej
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Pontures kundtjänst

Har du några frågor eller upplever några problem när du använder dig av Pontures låneförmedlingstjänst så kan du vända dig till bolagets kundtjänst. Det enklaste sättet att få kontakt med kundtjänsten är via livechatten som du återfinner på bolagets hemsida. Du kan även ringa in till Ponture på nummer 010-1292920. Alternativt så mailar du Ponture på contact@ponture.com. Pontures kundtjänst finns på plats under följande öppettider.

Måndag: 08:00 – 17:00

Tisdag: 08:00 – 17:00

Onsdag: 08:00 – 17:00

Torsdag: 08:00 – 17:00

Fredag: 08:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Även om kundtjänst enbart är på plats under begränsade tider så har du möjlighet att göra en låneansökan på Pontures hemsida dygnet runt alla dagar i veckan.