Mynt är en kreditgivare som varit verksam på marknaden sedan 2017. Man vänder sig främst till små och stora medelstora företag som är i behov av likvida medel. Tanken är att erbjuda en enkel, snabb och digital tjänst som ska spara företagaren både tid och pengar. Genom effektiva och tekniska lösningar hanteras ditt ärende snabbt och säkert och du kan få din kreditgräns presenterad inom 3 minuter.

Hos Mynt vet man att tid är en viktig faktor för småföretagare och erbjuder därför såväl snabba ansökningsprocesser som lättillgängligt kapital och möjligheten att belåna fakturor. Man jobbar enligt devisen att alla företag som har en sund affär förtjänar tillgång till finansiering med bra villkor.

mynt

Bolagsinformation

Mynt AB
Vasagatan 28
111 20 Stockholm

info@mynt.com
010-198 0300
www.mynt.com

Kredit upp till en miljon kronor – utan UC

Hos Mynt kan du låna pengar utan UC på olika sätt. Antingen använder du deras fakturatjänst och markerar de fakturor du önskar belåna samt hur länge, eller använder du tjänsten företagslån och anger hur mycket du önskar låna och under hur lång tid.

Mynt beskriver sitt företagslån som en flexibel checkkredit. Med hjälp av data räknar de ut hur stor kredit de kan erbjuda ditt företag och du kan sedan göra uttag från denna kredit efterhand som det behövs. Behöver du inte hela summan du plockat ut går det bra att återbetala den. Varje månad betalar du en fast summa och då endast för det beloppet du faktiskt utnyttjat. Det maximala kreditbeloppet som ett företag kan beviljas är en miljon kronor.

Om du väljer factoring hos Mynt, dvs att du vill få tillgång till kapital med obetalda fakturor som säkerhet, erbjuder Mynt 100% av fakturavärdet men, bäst av allt, du behåller själv  relationen till dina kunder.

Du väljer vilka skickade fakturor du vill finansiera från din kundreskontra och får en direkt utbetalning av Mynt. Återbetalningen sker sen med autogiro där avgift och amortering dras automatiskt.

Mynt hämtar in kreditupplysningar via Bisnode och Creditsafe och erbjuder således företagslån utan UC. Det innebär att din kreditvärdighet inte påverkas på det sätt som den kan göra då man hämtar information från UC. Det kan vara aktuellt att ta kreditupplysning på borgenärer gällande personlig borgen.

Ränta och villkor

Mynt tar inte ut någon uppläggningsavgift eller löpande limit-avgift utan jobbar istället med en fast avgift baserad på den summa som du faktiskt plockar ut från din kredit. Avgiften sätts individuellt och baseras på företagets kreditvärdighet samt storlek och löptid på lånet. En god kreditvärdighet kan därmed resultera i en mer förmånlig avgift. Du betalar din avgift för varje påbörjad månad du har ett lån och summan ligger från 1% av lånebeloppet per månad (alt. från 1%  av en fakturas värde vid fakturafinansiering). Du kan närsomhelst välja att betala av ditt lån i förtid och endast betala för de månader du haft lånet. I sällsynta fall kan bindningstid förekomma men detta framgår tydligt vid tecknande av lånet i sådant fall.

mynt

 Välj mellan lån, factoring & checkkredit

  Låna utan UC

  Ingen uppläggningsavgift

Grundkrav

 Registrerad för F-skatt

  Omsättning på minst 500 000 kr/år

  Minst 6 månaders verksamhet

Information

Factoring: JA

Checkkredit: JA

Utan UC: JA

Fast månadskostnad: JA

Grundkrav

Om du vill ansöka om ett företagslån via mynt måste du först uppfylla ett par grundkrav. Detta för att säkerställa att du har möjlighet att betala tillbaka på ditt lån. Du ska kunna bocka av följande krav innan du gör en ansökan:

  1. Ditt företag är registrerat för F-skatt
  2. Företaget har funnits i minst 6 månader
  3. Företaget har en omsättning på minst 500.000 kronor/år.
  4. Företaget har god återbetalningsförmåga
  5. Du kan identifiera dig med hjälp av BankID
Företagslån Mynt

Ansök om lån online

Att göra en ansökan online är kostnadsfritt och du binder dig inte till någonting. Ansökan gör du via Mynt hemsida genom att svar på ett par frågor om ditt företag och sedan identifierar dig via din företagsbank. På så sätt får mynt tillgång till ditt företags transaktionshistorik och kan genom den göra en rättvis bedömning av din kreditvärdighet. Genom att även koppla ditt affärssystem till Mynt kan de underlätta möjligheten till fakturafinansiering och få en ännu bättre bild av ditt företag att ta med i beräkningen.

Registreringen tar bara några minuter och därefter får du en tillgänglig kredit presenterad för dig. Om du accepterar slutgranskas ärendet och du har tillgång till din kredit inom 24 timmar. Enkelt och smidigt utan att ha behövt avsätta tid för möten och lämnat kontoret.

Öppettider kundtjänst

På Mynts hemsida hänvisar man intresserade att ta kontakt via mail eller telefon. Några tider då kundtjänst finns tillgänglig anges dock inte så vi väljer att rekommendera kontakt på kontorstider för snabbast återkoppling.

På sajten finns även en avdelning med frågor och svar som täcker de grundläggande frågor som kan tänkas uppstå i samband med ett besök på sidan. Önskas mer information än så gäller följande kontaktuppgifter:

Mail: info@mynt.se

Telefon: 010 198 0300