Fedelta finance AB är ett svenskt finansiellt institut, registrerat hos Finansinspektionen, som erbjuder såväl aktiebolag som enskilda firmor flexibla företagslån online. Fedelta Företagslån grundades av Micael Wiklander så sent som i slutet av maj 2018 och har redan gjort sig ett namn i lånebranschen.

Bolaget drivs av entreprenörer som själva drivit företag inom olika branscher och känt på hur problematiskt det kan vara att få ett företagslån beviljat inom en överkomlig tid. Deras mål med verksamheten är således att kunna erbjuda en tjänst som gör det enkelt för företag att snabbt och smidigt beviljas företagslån för att kunna utveckla sitt företag. Detta genom att erbjuda en helt digital låneansökningsprocess som endast tar ett par minuter att fylla i och har en snabb återkoppling. Genom att använda sig av en helt digital tjänst kan man dessutom hålla kostnaderna nere och bli en stark konkurrent om att erbjuda bästa pris på företagslån.

fedelta

Bolagsinformation

Fedelta Finance AB
Mariedalsgatan 7
503 38 Borås

kundservice@fedelta.se
033 – 720 11 30
www.fedelta.se

 • Lånebelopp: 25 000 kr - 1 000 000 kr
 • Löptid: 6 mån - 36 mån
 • Läs mer om Fedelta
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Låna upp till 1 miljon kronor

Fedelta vänder sig till små och medelstora svenska företag och bolag i behov av likvida medel. Här kan du på ett snabbt och smidigt sätt få tillgång till kapital för att finansiera utrustning, utbyggnad, nyanställning eller annat du kan tänkas behöva i ditt företag. Hos Fedelta kan du ansöka om ett lån på mellan 25.000 och 1.000.000 kronor. I din ansökan väljer du också önskad löptid mellan 6 och 36 månader. I samband med din ansökan tar Fedelta en kreditupplysning via UC som de sedan använder som underlag vid sitt beslutsfattande.

Hos Fedelta förstår man behovet av att snabbt kunna få loss kapital som företagare. Genom att erbjuda företagslån som går att ansöka online, och med en väl utarbetad automatiserad modell för kreditbedömning, utmanar man de stora bankerna och deras tidskrävande processer. Hos Fedelta kan du snabbt få hjälp med brådskande investeringar. Ett beviljat lån betalas vanligen ut inom ett dygn.

Ränta och avgifter

Fedeltas företagslån är räntefria. Däremot tar de ut en fast månadsavgift varje månad baserad på en individuell bedömning, något som kan liknas vid att betala ränta. Utöver månadsavgiften tillkommer inga uppläggningsavgifter, aviavgifter eller dolda avgifter av något slag. Låntagaren får därmed en klar bild över sina utgifter varje månad. Månadsavgiften sätts individuellt för varje lånsökande och baseras på Fedeltas kreditbedömning och lånets storlek. En hög återbetalningsförmåga banar således vägen för en lägre fast avgift.

Fedeltas är medvetna om att ett företags förutsättningar snabbt kan förändras och de erbjuder därför flexibla företagslån. Det innebär att du kan återbetala ditt lån i förtid utan att det tillkommer några extra avgifter. Det enda du betalar för är dina påbörjade månader. Önskar du återbetala ditt lån i förtid tar du kontakt med kundtjänst så hjälper de dig vidare.

Månadsavgifterna för Fedeltas företagslån är helt momsbefriade.

fedelta

 Låna upp till 1 miljoner

  Snabba utbetalningar

  Besked inom 24 timmar

Grundkrav

Bolag registrerat i Sverige

God återbetalningsförmåga

Information

Factoring: NEJ

Checkkredit: NEJ

Utan UC: NEJ

Fast månadskostnad: JA

Grundvillkor

Svenska företag i alla storlekar är välkomna att ansöka om företagslån hos Fedelta – oavsett bransch. Det spelar ingen roll om företaget är nystartat eller har funnits en längre tid. Varje ansökan behandlas individuellt och företagets återbetalningsförmåga är det viktigaste kriteriet i bedömningen. Av denna anledning kan de tvingas avslå ansökningar från bolag där bolaget eller dess företrädare har betalningsanmärkningar eller höga skulder. Dock ser de alltid till helheten så en enstaka betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder för att beviljas lån.

Fedelta Företagslån

Ansök online

Att ansöka om företagslån via Fedelta är enkelt gjort online. Hela processen sker digitalt och kräver således inga fysiska möten under kontorstid som tar tid från verksamheten. Allt du behöver är en internetuppkoppling samt ett giltigt BankID för att kunna signera din ansökan och därmed bekräfta din identitet. Hela processen kan delas upp i tre enkla steg:

Ansök
Fyll i det belopp du önskar låna. Minsta respektive högsta belopp som går att låna hos Fedelta är 25.000 respektive 1.000.000 kronor. Tänk på att inte ansöka om högre belopp än nödvändigt. Därefter väljer du önskad återbetalningstid mellan 6 och 36 månader. Fyll sedan i dina egna och företagets uppgifter innan du skickar in din ansökan genom att signera den med BankID.

Besked
Fedelta gör en bedömning av din ansökan med hjälp av de uppgifter du lämnat samt en kreditupplysning från UC. Ibland kan de behöva kompletterande uppgifter och tar i sådana fall kontakt med dig innan de tar ett beslut.

Oavsett utfall på din ansökan tar Fedelta kontakt och ger ett tydligt besked.

Utbetalning
I det fall att din låneansökan godkänns betalas lånet ut omgående. Vanligen inom 24 timmar på en vardag. Utbetalningstiden kan påverkas av vilka överföringstider olika banker har samt om det är i anslutning till helgdag.

Din ansökan är helt kostnadsfri och du binder dig först när du tackar ja till ditt låneerbjudande. Är du inte nöjd med det erbjudande du fått kan du med andra ord bara tacka nej utan att det kostat dig en krona.

 • Lånebelopp: 25 000 kr - 1 000 000 kr
 • Löptid: 6 mån - 36 mån
 • Läs mer om Fedelta
 • Utan UC: Ja
 • Fast månadsavgift: JA
 • Factoring: NEJ

Kundtjänst Fedelta

Om du har frågor och funderingar och önskar komma i kontakt med Fedeltas kundtjänst finns det flera olika kanaler att välja mellan. Du når dem via telefon och chat under kontorstid på vardagar. Har du svårt att ta tid från arbetet kan du istället välja att maila den tid på dygnet som passar dig bäst så återkommer kundtjänst med svar under kontorstid.

Öppettider

Måndag: 9:00-16:00
Tisdag: 9:00-16:00
Onsdag: 9:00-16:00
Torsdag: 9:00-16:00
Fredag:  9:00-16:00

Telefon: 033 – 720 11 30
Mail: kundservice@fedelta.se

Har ni frågor av allmän karaktär kan söka efter svaret i Fedeltas FAQ innan ni vänder er till kundtjänst. Här hittar ni svar på de vanligast förekommande frågorna samt en blogg med inspirerande tips och intressanta artiklar riktade till företagare.