Fakturino erbjuder en plattform där du kan jämföra olika tjänster för företagsfinansiering. Via plattformen kan du hitta rätt finansiering inom factoring, leasing och företagslån. I den här artikeln har vi dock valt att fokusera på tjänsten företagslån, vill du veta mer om de andra tjänsterna hänvisar vi dig direkt till Fakturino.

Fakturino grundades 2013 som en av de första oberoende digitala aktörerna på marknaden att konkurrensutsätta Sveriges ledande banker och finansinstitut mot varandra. De vände spelreglerna från att låta kunden komma till banken till att låta bankerna komma till – och slåss om – kunden. Inte nog med att kunden därmed slipper allt jobb med att själv göra efterforskningar och förfrågningar. Ansökan tar endast ett par minuter och ni behöver inte ens lämna kontoret. Med hjälp av deras kostnadsfria lånejämförelse får du som företagare bästa möjliga lånevillkor från en rad kända långivare såsom Froda, CapitalBox och Capcito. 

Fakturino

Bolagsinformation

Krea Technology AB
Valhallavägen 60
114 27 Stockholm

fakturino@krea.se
08-400 14 560
www.fakturino.se


  • Lånebelopp: 25 000 kr - 2 000 000 kr
  • Löptid: 1 mån - 36 mån
  • Läs mer om Fakturino
  • Utan UC: Nej
  • Fast månadsavgift: JA
  • Factoring: JA

Fakturino hjälper dig att jämföra företagsfinansiering

Fakturinos jämförelsetjänst passar företag som vill låna till såväl mindre som riktigt stora investeringar. I din ansökan fyller du i önskat belopp mellan 25 000 och 20 000 000 kronor, samt önskad löptid upp till 36 månader. Därefter bjuder Fakturino in de banker vars krav du uppfyller till budgivning. Antalet banker som deltar kan också variera beroende på hur högt belopp du önskar låna.

Fakturino samarbetar med UC och tar i samband med din ansökan en kreditupplysning på företaget som sedan delas med de banker som bjuds in till budgivningen. På så sätt finns det bara en förfrågan i registret, trots att flera banker är med i processen. Detta är till fördel för ditt företag då det gör att din kreditvärdighet inte påverkas negativt.

Kraven för att godkänna lån varierar mellan långivarna. Utöver att företaget ska ha en bra kreditvärdighet och visa på lönsamhet krävs också någon form av säkerhet, exempelvis en borgen eller företaginteckning.

För att kunna erbjuda bästa företagslån kan bankerna behöva kompletterande uppgifter såsom affärsplan, balansräkning och bokslut. Ibland efterfrågar de även företagets deklaration. Ju mer uppgifter de får tillgång till, desto rättvisare bedömning kan de göra.

Avgifter när du lånar

Fakturino är enbart en låneförmedlare och erbjuder inte själv några företagslån. Tjänsten är kostnadsfri för dig som kund och finansieras genom Fakturinos samarbete med bankerna. Du riskerar med andra ord inte att få betala något extra när du tecknar ett lån via Fakturinos tjänst. Du kan till och med få kostnadsfri expertrådgivning innan du bestämmer dig för vilken bank du vill tacka ja till. I de fall där avtal signeras mellan kund och bank får Fakturino istället provision av banken för att ha förmedlat en ny kund.

Kostnaden för ett eventuellt företagslån varierar beroende på vilken bank du sluter avtal med. De flesta banker och långivare jobbar med en fast månadskostnad som kan likställas med mellan 6-40% i ränta. Kostnaden kan med andra ord skilja markant mellan långivarna. I samband med din låneansökan tar Fakturino en kreditupplysning via UC som bankerna och långivarna de samarbetar med får ta del av. Baserat på denna och övriga uppgifter som du lämnat om företagets ekonomi fastställer banken eller långivaren vilken månadskostnad du ska betala. Här tas även hänsyn till lånets storlek och löptid.

De flesta företagslån brukar gå att lösa i förtid om så önskas men se upp med extrakostnader i ränteskillnadsersättning. Tänk även på att det kan tillkomma extra avgifter i form av exempelvis uppläggningsavgift ihop med ditt lån. Läs noggrant igenom avtalet så att du vet vad som gäller för ditt lån.

Fakturino

  Kostnadsfri jämförelse

  Låna upp till 20 miljoner

  Digital låneansökan

Grundkrav

Minst 6 mån verksamhet

Svenskregistrerat AB, EF, HB, KB

  Borgensman

Information

Factoring: JA

Checkkredit: JA

Utan UC: NEJ

Fast månadskostnad: JA/NEJ

Fakturinos grundkrav

Fakturino välkomnar alla former av bolag att ansöka om företagslån. De grundkrav som ställs på företaget är att det är registrerat i Sverige och har varit verksamt i minst 6 månader. Du måste även ha teckningsrätt i ditt bolag.

Kraven från de olika bankerna och långivarna kan däremot skilja sig åt så det finns ingen garanti för att din ansökan godkänns av alla banker bara för att du uppfyller Fakturinos krav. För att öka dina möjligheter till att få låna kan du exempelvis behöva erbjuda en borgensman samt komplettera din ansökan med så mycket information som möjligt om företagets ekonomiska situation.

Ansök om bästa företagslån via Fakturino

Fakturino erbjuder en digital låneförmedling som ska göra låneprocessen smidigare för dig som företag. Istället för att lägga tid på att själv kolla upp alla banker och deras erbjudanden gör Fakurino jobbet åt dig.

Besök låneförmedlarens hemsida och klicka på rubriken företagslån i menyn. Fyll därefter i ett kort formulär där du anger organisationsnummer, personuppgifter, önskad summa och löptid samt eventuell kompletterande information sedan är det bara till att skicka iväg din förfrågan.

När ansökan är skickad får bankerna en notis och budgivningen är igång. Inom 24 timmar får du en sammanställning av alla bud från Fakturino och kan där i lugn och ro jämföra de olika kostnaderna och villkoren. Du hittar denna sammanställning på Fakturinos plattform.Känner du dig osäker på vilket lån som passar ditt företag bäst kan du ta hjälp av Fakturinos Client Success, vilket är en grupp expertrådgivare som hjälper dig på bästa sätt. De finns tillgängliga både via telefon och chat. Sista steget i processen är att tacka ja till det erbjudande du anser är mest förmånligt och därefter får du tillgång till ditt lån.

Fakturinos kundtjänst

Om du har frågor angående Fakturinos tjänst eller önskar att starta en ny budgivning går det bra att ta kontakt med kundtjänst via telefonnummer 08-400 20 444. Föredrar du skriftlig kommunikation kan du istället ta kontakt via mail på adressen: kundservice@fakturino.se alternativt fylla i deras kontaktformulär direkt på hemsidan.

Önskar du komma i kontakt med en specifik person på företaget hittar du kontaktuppgifter till dessa under respektive namn och titel på kontaktsidan. Klicka på de små ikonerna för att få information om mailadress och telefonnummer. Är dina frågor och funderingar av allmän karaktär kan du själv söka rätt på svaret i Fakturinos FAQ-avdelning där du hittar svaren på vanligen återkommande frågor.