BestRate är en relativ ny låneförmedlare som hjälper svenskar att jämföra företagslån och privatlån. Genom att använda dig av BestRates kostnadsfria förmedlingstjänst kan du förbättra villkoren när du ska låna pengar till företaget. BestRate samarbetar i skrivande stund med elva olika finansbolag och banker som är villig att låna ut pengar till svenska företag. Både BestRate och dess samarbetspartners står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan således vara säker på att allt går rätt till när du väljer att ta ett lån till företaget via BestRate. Bland de samarbetspartners man har idag återfinns bland annat CapitalBox, FRODA och approva. Detta är alla långivare som du kan läsa mer om här på Allt om Företagslån.

BestRate grundades 2019 och ägs av det svenska aktiebolaget BestRate Sweden AB. Låneförmedlarens huvudkontor finns i Borås men all låneförmedling sker digitalt. Du kan använda dig av BestRate kostnadsfria förmedlingstjänst oavsett om du driver ett aktiebolag, handelsbolag, enskild firma eller kommanditbolag.

BestRate

Bolagsinformation

Bestrate Sweden AB
Österlånggatan 69
503 37 Borås

kundservice@bestrate.se
033-340 19 76
www.bestrate.se

Företagslån upp till 3 miljoner

Har du ett företag i behov av extra likviditet så kan du med fördel vända dig till BestRate. Du har då möjlighet att få låneoffert av upp till 11 olika långivare. BestRate förmedlar företagslån mellan 25 000 kr och 3 miljoner kronor. Lånen lämpar sig således för både små och stora behov och investeringar. Trots att din låneansökan hos BestRate går ut till flertalet olika långivare så tas enbart en kreditupplysning hos UC. På så sätt slipper du drabbas av många förfrågningar vilket du hade gjort om du vänt dig till varje långivare separat. Dessutom är hela kundresan digital vilket gör att du slipper administration och onödigt krångel.

Hos BestRate skickar du din låneansökan via ett formulär online. Själva ansökan tar enbart 2 minuter att genomföra och du identifierar dig tryggt och smidigt med BankID. Sedan får du svar omgående och din låneansökan är vanligtvis färdigbehandlad redan samma dag.

Ränta och avgifter

Eftersom BestRate enbart förmedlar företagslån från andra långivare och banker så kan man inte på förhand säga vilken ränta du kommer att erbjudas. De olika samarbetspartnerna har olika räntor och avgiften. Dessutom sätts räntan ofta individuellt vilket kör att bolagets kreditvärdighet påverkar själva låneofferten som ges. De flesta av de finansbolag och banker som denna låneförmedlare av företagslån samarbetar med arbetar med fasta avgifter. Detta för att priserna för lånen ska vara transparenta och för att du som låntagare inte ska behöva oroa dig för dolda kostnader. Ska man omvandla de fasta avgifterna till ränta så kan man räkna med en ränta mellan 2,95-170%. Spannet är alltså stort och vilken ränta just ditt företag för beror på parametrar så som kreditvärdighet, lånebelopp och löptid.

När det gäller återbetalningen på de företagslån som förmedlas hos BestRate så kan denna se annorlunda ut hos de olika långivarna. Men vanligtvis väljer du själv en lämplig löptid och kan välja att återbetala lånet under mellan 1-5 år.

BestRate

 Låna upp till 3 miljoner

  Enbart en UC

  Få låneerbjudanden från 11 långivare

Grundkrav

Svenskregistrerat företag

AB, EF, HB eller KB

Personlig borgen

Information

Factoring: NEJ

Checkkredit: NEJ

Utan UC: NEJ

Fast månadskostnad: JA/NEJ

Grundkrav hos BestRate

BestRate går själva inte ut med några specifika krav på sin hemsida. Istället hänvisar man att man alltid gör en kreditbedömning i samband med varje ansökan. Då vi har god kännedom om de långivare som är anslutna till BestRate vet vi dock ett par sedvanliga krav som i stort sett alltid gäller. Dessa är följande:

  • Företag som är registrerat i Sverige
  • Aktiebolag, Handelsbolag, Enskild firma eller Kommanditbolag

Vidare krävs det att någon av ägarna till bolaget går i personlig borgen för lånet. Du kan läsa mer om personlig borgen och vad det innebär här på Allt om Företagslån.

BestRate förmedlar företagslån och privatlån
BestRate är en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra och hitta ett förmånligt företagslån.

Ansök på Bestrate.se

Vill du försäkra dig om att få låg ränta på ditt företagslån så kan du redan idag gå in på Bestrate.se för att skicka in din låneansökan. Genom att använda dig av BestRate ökar du möjligheterna att få en förmånlig låneoffert. Detta då flera olika långivare får konkurrera om att ha ditt företag som kund. Eftersom låneförmedlaren samarbetar med hela elva olika långivare så kan du få lika många offerter. Detta enligt samma princip som bland annat Lendo Företagslån och Kompar arbetar med. I samband med att du ansöker om lån via BestRate får du bland annat fylla i lånebelopp och önskad löptid. Du kan lån alltifrån 25 000 kr upp till 3 miljoner kronor beroende på hur stort likviditetsbehov din firma har. BestRate jämför dessvärre enbart lån så om du är ute efter checkkredit eller factoring så får du vända dig till en annan aktör.

När du ansöker om ett företagslån så måste du även uppge uppgifter om både dig själv och ditt företag. Vidare får du svara på ett par frågor innan du kan gå vidare och signera din ansökan med BankID. Därefter gör BestRate en kreditprövning innan din ansökan går ut till låneförmedlarens samarbetspartners. Inom kort kommer dessa partners att skicka in sina låneofferter till BestRate som presenterar dessa för dig. Får du en låneoffert som verkar bra så kan du gå vidare med denna. I samband med detta kan du komma att behöva skicka in mer dokumentation. Sedan får du ett skuldebrev som du får signera digitalt innan pengarna betalas ut till ditt företagskonto.

BestRate kundservice

Känner du dig osäker på hur BestRates låneförmedlingstjänst fungerar så kan du kontakta den trevliga kundservicen. Innan du gör detta rekommenderar vi dig att kika igenom den FAQ som återfinns på BestRates hemsida. Där ger man svar på de mest vanligt ställda frågorna. Vill du ändå kontakta BestRate så kan du använda dig av ett formulär på sajten. Du kan även ringa in till BestRate på 033-348 24 09. Vill du hellre maila så är det kundservice@bestrate.se som gäller. Nedan kan du se BestRate öppettider.

Måndag: 09:00 – 17:00

Tisdag: 09:00 – 17:00

Onsdag: 09:00 – 17:00

Torsdag: 09:00 – 17:00

Fredag: 09:00 – 16:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Även de dagar och tider som BestRate har stängt så är det möjligt att skicka in en låneansökan då detta sker via företagets hemsida.